Uşak'ta bedava yaşlı bakım eğitimi ve sertifikası için tekrar kurs açıldı Uşak'ta bedava yaşlı bakım eğitimi ve sertifikası için tekrar kurs açıldı

Kış mevsimiyle birlikte artan grip, soğuk algınlığı ve üst solunum yolu enfeksiyonları nedeniyle, piyasada yeterince ilaç bulunamadığı ifade edildi. Özellikle antibiyotik türü ilaçlarda bir daralma olduğu ve bunun sebebinin de ilaç firmalarının devletten gelen desteğin maliyeti karşılamaması nedeniyle, piyasaya çok fazla ürün sürmemesinden kaynaklandığı ifade edildi. Uşak’taki bir doktor, bir çok hastanın benzer şikayetlerle kendisine geldiğini ve ilaç mümessilleriyle yaptığı görüşmede, şirketlerin isimlerinin piyasada bulunması için azar azar ilaç arzında bulunduğuna dair görüşmeler yaptığını belirtti. Aynı doktor, “İlaç firmalarında ciddi bir dar boğaz olduğu ifade ediliyor. te dönemlerde özellikle antibiyotik türü ilaçlarla sıkıntılar olduğu ifade ediliyor. Çünkü ilaç firmaları sadece tabelaları kalsın diye bu ilaçları, azar azar piyasaya sürüyorlar” dedi.
Kentteki 3 farklı eczacı da, antibiyotik türü ilaçların tane tane geldiğini ve depolarda sorunlar olduğunu ifade etti. Eczacılar, “İlaçlar bir şekilde bulunuyor, fakat önceleri hastalara ve yakınlarına anında teslim ettiğimiz ilaçlar artık yok. Çoğu hastayı başka eczaneleri yönlendiriyoruz. Hatta bize yönlendirilen hastalar da oluyor. Ya da sıraya koyuyoruz ve depodan ileri tarihli gün alarak ilaçları temin ediyoruz. Bir şekilde eş-dost ilişkisiyle ilaç sorununu çözüyoruz ama bunun uzun vadede devam etmesinden endişe ediyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim