Uşak'ta bedava yaşlı bakım eğitimi ve sertifikası için tekrar kurs açıldı Uşak'ta bedava yaşlı bakım eğitimi ve sertifikası için tekrar kurs açıldı

Uşak’ta maymun çiçeği şüphesiyle gözetim altına alınan yabancı uyruklu hastanın test sonuçları negatif çıktı. Konuyla ilgili Uşak İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “25 Mayıs 2022 tarihinde bazı yerel basın organlarında “Uşak’ta Maymun Çiçeği Virüsü Paniği” ve “Uşak’ta İlk Maymun Çiçeği Vakası Görüldü” şeklinde gerçeği yansıtmayan haberlere yer verildiği görülmüştür. Kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına aşağıdaki açıklamanın yapılmasına gerek duyulmuştur. Uşak Eğitim ve Araştırma hastanesine muayeneye getirilen yabancı uyruklu bir şahsın ellerinde ve vücudunda kabarcıklar görülmesi üzerine hastadan tedbir amaçlı numune alınmıştır.  Halk Sağlığı Referans Laboratuvarında yapılan test sonucu negatif çıkmıştır.” Denildi.
EDİTÖRÜN NOTU:
Bu haber üzerinden Uşak’taki yetkililerin ne kadar ‘yetkisiz’, ‘inisiyatif alamayan’ ve etkisiz olduklarına dair bir analizi önümüzdeki günlerde okurlarımıza açıklamalarla anlatacağız.

Editör: TE Bilişim