Uşak’ta, Türkiye sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında öğrencilere 214 adet bisiklet dağıtıldı.

Uşak Halk Sağlığı Müdürlüğü, Türkiye sağlıklı Beslenme ve Hareketli Hayat Programı kapsamında sağlıklı yaşam ve bisiklet kullanımını teşvik etmek amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı işbirliğindeki protokol çerçevesinde okullarda seçmeli spor ve fiziki etkinlik dersini açan veya "bisiklet modülü" dersini uygulayan okullara bisiklet dağıttı.

SAĞLIKLI NESİLLER SAĞLIKLI TOPLUM VE SAĞLIKLI YARINLAR İÇİN

Atapark’ta düzenlenen bisiklet dağıtım törenine Uşak Vali Yardımcısı Sait Topoğlu, Halk Sağlığı Müdürü Dr. Hasan Kaya, İl Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin,  Uşak KHB Genel Sekreteri Uzman Dr. Yalçın Atlı, Uşak İŞKUR Müdürü Zafer Kahraman, okul müdürleri, öğrenci velileri ve öğrenciler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı okunmasıyla başlayan törende konuşan Uşak Halk Sağlığı Müdürü Dr. Hasan Kaya, “Hareketsiz yaşam, modern toplum için en önemli problemlerin başında yer almaktadır. Teknolojik gelişmeler yaşamı kolaylaştırsa da uzun vadede hareketsiz bireylerin sayısı artmakta ve sağlığı olumsuz etkilemektedir. Fiziksel aktivite, zinde ve neşeli günlük yaşam, vücudu hastalıklara karşı koruma, alınan fazla enerjinin doğal bir şekilde harcanıp şişmanlığın önlenmesi, yaşlanma ve yaşlanmanın getirdiği organik gerilemenin yavaşlatılması, solunum ve dolaşım sistemlerinin üstün kapasiteye ulaşmasında, sosyal kaynaşmanın sağlanıp yalnızlıktan kurtulmak ve duruş bozukluklarının önlenmesine etkili olmaktadır” dedi.

Çocukluk çağından itibaren düzenli aktivite alışkanlığı kazandırmak istediklerini kaydeden Kaya, “Ülkemizde bireylerin yüzde 71,9’u düzenli fiziksel aktivite yapmamaktadır. Sağlık Bakanlığı, toplumun obezite ile mücadele konusunda bilgi düzeyini artırmak, yeterli ve dengeli beslenme ve düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazanmasını teşvik etmek amacıyla 2010 yılında Türkiye Sağlıklı beslenme ve Hareketli hayat Programını hayata geçirmiştir. Bu programa uygun olarak  şimdi, 114 ilkokul ve 100 ortaokul öğrencisine olmak üzere 214 öğrenciye bisiklet dağıtacağız” ifadesini kullandı.

BU YIL 500 BİSİKLET DAĞITILACAK

Kulaklarınıza bir şey sokmayın, temizlemeye çalışmayın! Kulaklarınıza bir şey sokmayın, temizlemeye çalışmayın!

Uşak Milli Eğitim Müdürü Bülent Şahin’de konuşmasında sağlıklı yaşam için hareketin önemine vurgu yaptı.

Uşak Vali Yardımcısı Sait Topoğlu, sağlık bakanlığı tarafından geçen yıl Uşak’ta ilk ve ortaokul öğrencilerine 248 bisiklet dağıtıldığını belirtti. Topoğlu, “Şu anda burada 214 bisiklet dağıtacağız. Sağlık Bakanlığı, 2016 yılı içerisinde Uşak’ta dağıtılacak bisiklet sayısını toplam 500’e ulaştırmayı hedefliyor. Bisiklet alan öğrencilerimizden küçük bir ricam olacak. Lütfen, bisikletlerinizi araç trafiğine açık yerlerde kullanmayın ve çok dikkatli olun” şeklinde öğrencileri uyardı. Program, Murat, Suat ve Serap üçlüsünün konseri ve Gül ilk Okulu öğrencilerinin halk oyunları gösterileri ile sürdü. Finalde, protokol öğrencilere bisiklet dağıtarak programı sonlandırdı.

Editör: TE Bilişim