Son dönemlerde artan fiyatlar nedeniyle tüm vatandaşlar 2022 yılındaki kara Cuma günü merak etmeye başladı.

Black Friday olarak adlandırılan günün bu yıl ne zaman yapılacağına dair bilgiler gelmeye başladı. Edinilen bilgilere göre bu yıl kara Cuma etkinliği yaklaşık olarak 3 veya 4 gün devam ediyor. Black Friday günlerinde alışverişi sevenler yoğun bir şekilde internet üzerinden ağırlıklı olarak alışverişleri yapıyorlar.

Vatandaş bu yılki Black Friday etkinliklerinin alışveriş merkezleri ve normal esnafta da olması gerektiğini düşünüyor.

Peki bu yılki Black Friday etkinliği ne zaman? İşte bu soruya verilen yanıt şu:

Bu yıl Trendyol, N11, hepsiburada, gittigidiyor, amazon, Çiçek Sepeti ve diğer alışveriş platformlarında yoğun bir şekilde olması beklenen Black Friday etkinliklerinin 25 Kasım Cuma 2022 günü başlayacağı ve tahminen 28 Kasım 2022 Pazartesi gününe kadar devam edeceği öngörülüyor.

Şimdiden PTT Kargo, MNG Kargo, Yurtiçi Kargo, Aras Kargo ve Sürat Kargo gibi diğer platformların taşıyıcısı olan kargo şirketleri de teyakkuza geçti ve hazırlıklarını bitirdi.

PEKİ BU YILKİ BLACK FRIDAY’DAKİ İNDİRİM ORANI NE?

Tahminlere göre bu yıl şirketlerin Black Friday etkinliğinde ortalama yüzde 20 ila yüzde 70 aralığında ürünlere indirim yapması bekleniyor.

Black Friday’da en çok tercih edilen ürünlerin Apple, General Mobile, Huawei, Oppo, Realme, Samsung, TCL ve Tecno gibi ürünler olması bekleniyor. Ayrıca tablet ve diz üstü (lapton) bilgisayarlar da bu dönemde yoğun bir şekilde tercih edilecek gibi duruyor.

2022 Black Friday’da hangi şirketler ne kadar indirim yapacak?

Hangi şirketlerin ne kadar indirim yapacağı önümüzdeki günlerde netleşecek ve haberin içeriğine eklenecektir.

Black Friday’ın geçmişi nedir?

Skechers Bayan Ayakkabı Skechers Bayan Ayakkabı

1950'lerde Philadelphia’da görevli olan polisler, Şükran Günü ile Ordu-Donanma oyunu arasındaki güne atıfta bulunmak için "Kara Cuma" terimini ortaya attılar. Bir sonraki Cuma gününün tatil olması nedeni ile kente gelen konukların oluşturduğu kalabalıklar da şehre girdiler, kentteki yoğunluk nedeniyle trafik tıkandı. Görevli olan polisler bunun üzerine şehrin düzenini bozmamak için uzun saatler çalıştılar. O gün güvenlik güçleri, yoğun çalıştıkları için bu güne “Black Friday” ismini verdi.

Editör: TE Bilişim