Avrupa Tatiline Çıkmak İsteyenlere Gezilecek Yerler Listesi

Kendinize eşsiz bir gezi rotası çizmek istiyorsanız gezi listenizin ilk sıralarında yer alabilecek en güzel ülkelerin başında Avrupa Ülkeleri gelmeli. Birbirinden güzel şehirlerini ve önemli turistik cazibelerini gezeyim derken birde bakmışsınız uzadıkça uzamış gezi listeniz. Bu güzel ülkenin Bavyera köylerini, eski kale kasabalarını, ihtişamlı pazar meydanlarını ve ihtişamını koruyan eski imparatorluklarını görmeniz heyecanlan dolu zaman geçirmenizi sağlayacak. Avrupa gezilecek yerler listenizi oluşturmadan önce en iyi rotayı çizmek için yazımızı okumanızı kesinlikle tavsiye ederiz. Şimdi hep birlikte Avrupa’nın önde gelen destinasyonlarını keşfe çıkalım!

Çek Cumhuriyeti, Prag

Çek Cumhuriyeti’nin başkenti ve en güzel şehirlerinden olan Prag turistlerin gözde tatil yerlerinden biri olmasıyla dikkat çekmekte. Ziyaretçilere sunduğu tarihsel ve sanatsal zenginlikleri ile hayranlık uyandıran şehir sizleri büyülü bir yolculuğa çıkaracak. Ülkede büyük bir zevkle gezebileceğiniz Old Town Meydanı başta olmak üzere; Mala Strana ve New Town bölgelerini mutlaka ziyaret etmenizi öneririz. Prag Kalesi’ne çıkarak eşsiz manzaraların seyrine dalmayı ve anı ölümsüzleştirmeyi unutmayın. Bu güzel şehrin tarihi dokunuzu içinizde hissetmek ve zamanda yolculuk yapmak için yürüyerek gezmenizi tavsiye ederiz.

İtalya, Roma

Dünyanın en çok ziyaretçi akınına uğrayan şehirlerin arasında yer alan Roma aynı zamanda İtalya’nın başkentidir. Dünyanın merkezi olarak ün salmış bu eşsiz şehir özellikle çiftlerin uğrak noktasıdır. Ev sahipliği yaptığı tarihi lokasyonları ile etkileyen Roma’da Aşk Çeşmesi, Roma Forumu ve Pantheon mutlaka uğranması gereken yerlerden sadece birkaçıdır.

İngiltere, Londra

İngiltere’nin başkenti olan Londra, kültürü, yaşam standartları ve mimari güzelliği ile büyüleyen yapıları ile her dönem dikkatleri çekmeyi başarmaktadır. Ziyaretçilerin dil öğrenimini tamamlamak için tercih ettiği şehirlerden bir tanesi olarak duyulsa da her köşesi keşfedilmeyi bekleyen lokasyonlarla doludur. Şehrin en çok merak uyandıran ve mutlaka görülmesi gereken yerleri arasında ise Big Ben, Buckingham Sarayı, Tower Bridge ve Hyde Parkı yer gelmektedir.

Fransa, Paris

Aşıklar şehri olarak da adlandırılan bu büyüleyici şehir dünyanın en çok ziyaret edilen şehirlerinden biri olma özelliği ile de dikkat çekmekte. Ev sahipliği yaptığı güzellikleri, turistik cazibe merkezleri, modaya yön veren butikleri ve ihtişamlı Eyfel Kulesi ile her daim hak ettiği değeri görmekte. Fransa’nın başkenti olan eşsiz şehre geldiğinizde mimari harikası Notre Dame Kilisesi, sanata ışık tutan Louvre Müzesi, Ressamlar Tepesi ve sunduğu manzaralar ile ruhunuzu dinlendirecek Sen Nehri’nin cezbedici güzelliklerini görmeden şehirden ayrılmayın. 

İtalya, Venedik

Uşak'ta sıfırı satılan Chery'nin lüks modellerinin fiyatları ne durumda? Uşak'ta sıfırı satılan Chery'nin lüks modellerinin fiyatları ne durumda?

Avrupa gezilecek yerler listemizde göz kamaştıran ve yılların eskitemediği Venedik bulunmakta. İhtişamlı sarayları, şehrin ortasından geçen kanalları ve etkileyici sokaklarıyla İtalya’nın popülaritesi en yüksek şehri; tarihi dokusuyla UNESCO Dünya Mirasları Listesi’ne girmeye de hak kazanmıştır. Avrupa’nın en güzel destinasyonlarından biri olan şehirde kanallar üzerinde yapılan turlara katılarak görsel şölen yaşayabilirsiniz. Ayrıca San Marco Meydanı, Dükler Sarayı, Rialto Köprüsü ve Aziz Mark’ın Çan Kulesi mutlaka uğramanız gereken lokasyonlardır.

Norveç

Doğa harikası dendiğinde belki de akla ilk gelen ülkedir Norveç. Yaşam şartlarının etkileyiciliğinden tertemiz havasına kadar ziyaretçileri büyüleyen onlarca lokasyona sahip ülke popüler turist destinasyonlarındandır. Sosyal faaliyetlerde oldukça zengin olan ülkede tırmanma ve dağ yürüyüşü parkurları yapılabilecek aktivitelerden sadece birkaçıdır.  Preikestolen, Oslo, Lofoten Adaları, Geiranger gibi mükemmel şehirlere ev sahipliği yapan ülke, dünyaca ünlü araştırma şirketleri  tarafından en iyi seyahat rotası seçilmiştir.

Editör: TE Bilişim