Bağışıklık sisteminin güçlendiren ve vücudun savunma bekçisi olarak kabul edilen propolis tabiatın bizlere sunmuş olduğu mucizevi üründür. Arı sütü ile karıştırılarak kullanıldığında veya sade olarak tüketildiğinde insan sağlığına oldukça büyük faydaları vardır. Propolis denilen salgı bilindiği üzere işçi arıların kovanlarını temizlemek amacıyla çiçek ve bitkilerin köklerinden oluşturdukları salgıdır. Propolis toplama aşaması işçi arıların bir araya gelmesiyle olur. Arı üzerine konmuş olduğu çiçekten bir miktar reçineyi ayaklarını ve çenesini kullanarak almayı başarır.

Bu malzemeyi ağzında tutan arı sindirim yoluyla salgı haline getirir. Kovanını temizlemek için bu salgıyı kullanır. Kullanım alanına göre propolis macun, damla, sıvı halde veya propolis ekstrakt olarak farklı formlarda satışa sunulmuştur. Ekstrakt halde propolisi online satış noktalarında bulabilmeniz mümkündür.

Komili'nin Ayvalık erken hasat zeytinyağı fiyatı Komili'nin Ayvalık erken hasat zeytinyağı fiyatı

Propolis Ekstraktı Nasıl Kullanılır?

Propolis ekstrakt tamamen organik bir üründür. Üründe %26 oranında ham propolis ve deiyonize suyu kullanılmıştır. Yetişkinlerde ve 2 yaş üstü çocuklarda kullanıma uygun olan propolis ekstraktını https://arifoğlu.com/ekstrakt online sayfalarında bulabilirsiniz.

Editör: TE Bilişim