Yüzyıllardır dünyanın en pahalı mücevherlerinden olan elmas geçmişten günümüze hala değerli takı ve aksesuarlarda kullanılmaktadır. Peki, elmas neden bu kadar değerlidir?


Elmas Nasıl Oluşur?

Oldukça sert ve dayanıklı bir madde olan elmas kısaca kömürden oluşur desek yeridir. Yıllarca yerin altında yüksek sıcaklık ve basınca maruz kalan kömür madeni zamanla farklılaşıp yeryüzüne ulaşarak günümüzde en değerli madenler arasında yer alan elması oluşturur. Karbon elementinden temel alan elmas, mücevherler arasında en pahalı olarak nitelendirilmektedir.

Elmas Mücevherler

Borsada işlem gören Uşak Seramik'te dün neler oldu? Borsada işlem gören Uşak Seramik'te dün neler oldu?

Elmas mücevherler bilindiği üzere oldukça pahalı aksesuarlardır. Yüksek kırılma indisine sahip olan elmas madeni ışığı kırması ve yansıtmasıyla ile mükemmel parlaklıkta bir görünüme sahiptir. Buna bağlı olarak da kullanıldığı mücevherin fiyatı da değişmektedir. Yüzyıllardır tarihte yeri yadırganamayan elmas, önemli şahısların aksesuarları olmuş, önemli anlaşmalarda yer almıştır.
Günümüzde de hala aksesuar olarak kullanılan elmas çok farklı şekillerde karşımıza çıkıyor. Yüzük, kolye, küpe, broş gibi birçok farklı türü olan elmas mücevherler ile ilgili merak ettiklerinizi
https://www.pirlantamerkezi.com/elmas-urunler adresinden öğrenebilirsiniz.

Editör: TE Bilişim