Cildin direk güneş ışınlarına maruz kalmasıyla birlikte cilde zararlı ışınlarından dolayı zarar verebilmektedir. Cilde temas eden güneş ışınları cilt üzerinde lekelerin oluşmasına, erken yaşlanmaya, kırışıklıkların oluşmasına ve cildin nem seviyesini düşürerek kurumasına neden olabilmektedir. Cildi bu olumsuz etkenlerden korunması için güneş kremi kullanarak bir kalkan görevi görerek bu tür zararların olmasını engeller.

Cildin zarar görmesi sadece yazın olmamaktadır. Güneş kremi kullanımını dört mevsim uygulamak gereklidir. Güneş kremi seçiminde de doğru tercih yapılmalıdır. Güneşten koruma faktörünün uygunluğu, cilt tipine göre seçilmesi, suya dayanıklı olması gibi faktörlerin başında gelmektedir.

Skechers Bayan Ayakkabı Skechers Bayan Ayakkabı

Güneş Kremi Kullanımı Nasıl Olmalıdır?

Güneş ışınlarının verdiği cilde verdiği zarardan dolayı cildi korumak için dışarı çıkmadan yirmi dakika önce güneş kremi cilde uygulanmalıdır. Güneş ile temas edecek her alana düzgün bir şekilde sürülüp yedirilmelidir. Dışarıda kalma süresine göre özellikle yazın plajlarda güneşlenirken iki veya üç saatte bir yenilenmelidir.

Yazın çok fazla güneş ışınlarına maruz kalındığı için düzenli bir şekilde güneş kremi kullanılmalıdır. Daha fazla bilgi edinmek ve güneş kremi çeşitlerini görmek için https://www.kozmela.com/gunes-kremleri adresinden ulaşabilirsiniz.

Editör: TE Bilişim