Marka Tescil Nasıl Yapılır?

Marka tescil nasıl yapılır? Marka tescili işlemleri için başvuru Türk Patent Enstitüsü’ne yapılır. Gereken belgeler eksiksiz bir şekilde temin edilir ve başvuru süreci başlatılır. Bu aşamadan sonra marka tescilinin onaylanması beklenir.

Marka Tescil Nasıl Yapılır?

Marka tescil işlemi yapabilmek için ilk önce Türk Patent Enstitüsü’nün talep etmiş olduğu belgelerin hazırlanması gerekir. Belgelerin tam ve birbiriyle tutarlı olması önemlidir. İstenen belgeler tescil edilecek olan markanın sahibinin statüsüne göre farklılaşabilir. Marka tescili için gereken belgeler eksiksizce kuruma verildikten sonra başvuru süreci başlamış olur. Belgelerde herhangi bir eksiklik olması halinde, başvuru sahibine iki aylık süre tanınır. Bu süre sonunda hala belgelerde eksiklik var ise marka tescil başvurusu iptal edilir.

Marka Tescil Onay Aşaması

Belgelerde eksiklik bulunmaz ise TSE tarafından gerekli incelemeler başlatılır. Süreçte herhangi bir problem görünmez ise marka, Resmi Marka Bülteni’nde yayınlanır. Marka bültende yayınlandıktan sonra görüşler ve varsa itirazlar değerlendirmeye alınır. İtirazı olmayan marka tescil başvurularının tescil işlemi tamamlanır. Sonrasında ise sicil kaydı oluşturulur.

Marmarabirlik 5'lik teneke soğuk sıkım zeytinyağı ise daha uygun fiyata geliyor Marmarabirlik 5'lik teneke soğuk sıkım zeytinyağı ise daha uygun fiyata geliyor

Markanın tescil edildiğine dair belge, başvuru yapan kişiye teslim edilir ve böylelikle süreç tamamlanış olur. Marka patent, patent tescil gibi tüm konularda Eforpatent.com.tr sitesini ziyaret edebilirsiniz. Marka tescil nasıl yapılır? Sorusuna sizler için en iyi şekilde cevap vermeye çalıştık.

Editör: TE Bilişim