Sirkülasyon pompası sistemde dolaşan suyun ilerlemesini sağlamakla görevli cihazlardır. Sirkülasyon pompaları özellikle çalışma sistemi kapalı devre olan ısıtma ve soğutma sistemlerinde sıvının sirkülasyonunun sağlanması için gereklidir.

Kombi, boyler, kazan gibi cihazlar da sıvı sirkülasyonunu sağlayabilirler. Isıtma sistemlerinde ise kazanda ısınmış olan suyun tesisattaki dirençleri yenmesi ve ısı yayıcılara iletilmesi sağlanır. Sirkülasyon pompası ısıtma sistemlerinin ana unsurudur. Çünkü bu pompa ile en uzak noktalara bile sıvı akışı sağlanır.

Komili'nin Ayvalık erken hasat zeytinyağı fiyatı Komili'nin Ayvalık erken hasat zeytinyağı fiyatı

Sirkülasyon Pompası Seçimi

Isıtma sistemleri açısından sirkülasyon pompası seçimi oldukça önemlidir. Kaynar su, kızgın yağ, buhar gibi birbirinden farklı akışkanlar sistem içerisindeki ısı transferinin gerçekleştirilmesini sağlayabilir. Sirkülasyon pompası seçerken öncelikli olarak kullanım amacına ve akışkana dikkat etmek gerekir. Sirkülasyon pompasının hangi amaçla ve nerede kullanılacağına karar verildikten sonra kullanılacak akışkana karar vermek gerekir.

Tüm bunlar seçimi etkileyen faktörlerdir. Ayrıca sirkülasyon pompası seçimi yaparken debi ve basma yüksekliği de dikkat edilmesi gereken kriterlerdir. Debi binanın ısıtılmasına kullanılan tesisatta dolaşması gerekli olan su miktarının belirlenmesidir. Sirkülasyon pompa ile ilgili daha fazla bilgi öğrenmek için https://desenerji.com/sirkulasyon-pompasi/ linke tıklayabilirsiniz.

Editör: TE Bilişim