Uşak’ta elektrik arızaları artık drone desteği ile tespit edilerek, arıza oluşturacak durumlar daha çabuk testip edilecek ve arızalar beklenenden daha kısa sürede giderilecek. Uşak’ta elektrik dağıtım faaliyetini yürüten OEDAŞ, şirket bünyesine eklediği 5 drone ile bölgedeki aksaklıkları tespit edecek. Konuyal ilgili kurumdan bir açıklama yapıldı. Bu konuda 20 çalışana drone eğitim aldırdıklarını bildiren OEDAŞ Direktörü Muzaffer Yalçın, hizmet ağındaki şehirler için 1’er drone ayırdıklarını kaydetti.

Yalçın,  “Artık yalnızca karadan değil havadan da takipte olacak, hizmet kalitemizi daha da yukarıya taşıyacağız. OEDAŞ olarak hizmet kalitemizi ve çalışma verimimizi artırmak için çeşitli çalışmalar yürütüyoruz. Bu kapsamda aldığımız drone’lar ile zorlu koşullarda çalışan saha ekiplerimiz özellikle engebeli arazi, ormanlık alan gibi bölgelerde oluşabilecek arızaları çok daha hızlı tespit ederek, müdahale edebilecek. Bu sayede enerji temini de daha hızlı sürede gerçekleşecek. Ayrıca bölgemizdeki hatlardan yüksek kalitede optik ve termal görüntüler temin edebileceğimiz için önleyici bakım çalışmlalarımızı da artıracağız. Dolayısıyla artık yalnızca karadan değil havadan da takipte olacak, hizmet kalitemizi daha da yukarıya taşıyacağız” dedi.

Skechers Bayan Ayakkabı Skechers Bayan Ayakkabı


Öte yandan OEDAŞ’ın yeni drone’ları yüksek çözünürlüklü, geniş açılı ve termal özellikli kameraları, güçlü aydınlatmaları, havada kalma süreleri ve uzun menzilleri ile endüstri standartlarının üzerinde donanıma sahip. Drone’ların dördü endüstriyel batarya, biri ise şarj imkanının olmadığı alanlarda da kullanılabilmesi için akaryakıt ile çalıştırılıyor.

 

Editör: TE Bilişim