AK Parti Uşak İl Başkanı Fahrettin Tuğrul, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle bir açıklama yaptı. İl Başkanı Fahrettin Tuğrul’un açıklaması, AK Parti Uşak İl Yürütme Kurulu Basın ve Yayın Bölümü yetkilileri tarafından basına servis edildi. Tuğrul, açıklamasında şu konulara değindi; “
İnsan hakları ırk cinsiyet milliyet etnik köken dil din veya başka herhangi bir statüden bağımsız olarak tüm insanların doğasında var olan haklardır. İnsan hakları yaşam düşünce ve ifade özgürlüğün çalışma eğitim sağlık hakkını ve daha fazlasını içermektedir tüm insanlar bu haklara sahiptir. İnsan  hakları evrensel beyannamesinin kabul edilişinin üzerinden 72 yıl geçti ancak dünyadaki insan hakları ihlallerinin önüne hala geçilemiyor.

Uluslararası çalışma örgütü ILO çalışma hayatındaki temel prensip ve haklar bölümünü yöneten Beate Andrees modern köleliğin özellikle savaş ve kriz bölgelerinde yaygın olduğunu  müdahile gücünden yoksun olduğu ülkelerde sömürü insan ticareti kölelik ve zorla çalıştırma riskini son derece yüksek olduğunu belirtmektedir. Dünya genelinde yaklaşık 40.3 milyon modern köle bulunuyor.

Amerika'da bitmeyen polis şiddeti, Fransa'daki polis saldırıları, İskeçe müftüsüne ırkçı saldırı, Nijerya'da terör saldırısında 110 mazlumun katledilmesi, kadınlara yapılan her türlü şiddet, Myanmar’da  Müslümanlara yapılan şiddet.

Peygamber efendimiz veda hutbesinde ey insanlar Rabbiniz birdir babanız birdir hepiniz Âdem'in çocuklarısınız adem ise topraktandır diyerek tüm insanların eşit olduğuna siyahın beyaza beyazın siyaha hiçbir üstünlüğünün olmadığını belirtmiştir. Daha dün Paris Saint Germain-Medipol Başakşehir maçı ırkçılığın gölgesinde kaldı. Karşılaşmanın dördüncü hakemi, Başakşehir Yardımcı Antrenörü Pierre Webo'ya ırkçı söylemde bulundu.  Artan ırkçılık ve faşizmin yol açtığı köle zihniyetinin bir an evvel sonlandırılması gerekmektedir.

Bugün dünyada bir çok ülkede kişiler şiddet tehdit, hile, şantaj gibi yollarla istismar edilmekte ve istismara tabi olan kişi ise bu duruma karşı koyamamaktadır.

Uşak'a hizmetkar olmaya gelen Muhammet Gür: Sırtımı önce Allah’a, sonra siz değerli hemşerilerime dayadım! Uşak'a hizmetkar olmaya gelen Muhammet Gür: Sırtımı önce Allah’a, sonra siz değerli hemşerilerime dayadım!

Fransa'da Fransız polisinin özellikle sarı Yeleklilerin eylemlerinden bu yana göstericileri ve gazetecilere uyguladığı şiddet son dönemlerde çok büyük tepkilere sebep olmuştur sarı yeleklerin gösterilerinde  1000'e yakın kişi yaralanırken bunların 127'si gazeteciydi.

Amerika'da sırf siyahi olduğu için kırmızı ışık ihlali sonrası durdurularak yere yatırılan kafası ezilerek öldürülen siyahi  vatandaşlar da unutulmadı.

Fransa'da son üç yılda 43 camii kapatılmıştır.

Arakanlı Müslümanlar insani yerleşimi için güvenli görülmeyen adaya transfer edilmişlerdir.

Batı trakya'da kimliği meçhul kişiler İskeçe müftüsü Ahmet Mete'nin şehir merkezinde ailesiyle birlikte yaşadığı apartmanın asansörüne kırmızı boya ile en iyi Türk ölü türktür ve ırkçı tehditler içeren yazılar yazdı.
İnsan hakları evrensel beyannamesini 14. maddesinde “herkes zülüm karşısında başka memleketlerden mülteci olarak kabul talep etmek memleketler tarafından mülteci muamelesi görmek hakkına haizdir bu halk gerçekten adi bir cürüme  veya birleşmiş milletler prensip ve amaçlarına aykırı faaliyetlerini müstenit kovuşturmalar halinde ileri sürülemez” bugün yunanistan sınırlarına giren mülteciler yunan polisleri tarafından çocuk ve kadın gözetilmeksizin gaz bombalarıyla ve plastik mermilerle bir çok  kişinin yaralanmasına veya ölmesine sebep olmuştur.

Bizler Adalet ve Kalkınma Partisi olarak sayın Cumhurbaşkanımızın da her zaman ortaya koyduğu şekilde zulmün ve zalimin karşısında mazlumun yanında olacağız.”
 

Editör: TE Bilişim