Muhammet Gür: Mal varlığımı açıklıyorum, benden her zaman hesap sorun! Muhammet Gür: Mal varlığımı açıklıyorum, benden her zaman hesap sorun!

Resmi olmayan sonuçlara göre Uşak’taki sandıkların tamamı açıldı. Yapılan sandık sayımına göre yurtiçi bazında 4 oy farkla 1 milletvekili çıkaran İYİ Parti, yurtdışından gelen oylara göre 1 milletvekilini AK Parti’ye bırakmış olarak görünüyor. Yurtiçinde 88 bin 502 oy alan AK Parti, yurtdışı gelen oylarla bu rakamı 89 bin 18’e çıkardı ve bu oylarla birlikte 2 milletvekili çıkarma ihtimali bulunuyor. Buna göre İsmail Güneş ve Fahrettin Tuğrul’un seçime durumu var. Fakat İYİ Parti Uşak İl Teşkilatı, söz konusu duruma itiraz etti ve YSK’nın oyları tekrar gözden geçirmesini istedi. 

UŞAK’TA EŞME’DE İTİRAZ EDİLEN SANDIK DA SAYILDI VE YURTDIŞI OYLAR DA GELDİ

Uşak’ın Eşme ilçesindeki 1 sandıkta itiraz olduğu için sayım, beklenen süreden geç tamamlandı. Oyların yüzde 98’i sayıldığı saatlerde Uşak’ta tablo 1-1-1 şeklindeydi. Fakat son gelen veriler homojen dağılmadı ve buna göre Eşme’deki bir sandıkta itiraz oldu ve itirazın ardından yüzde 100’ü açılan sandıklara göre yurtiçi oylarda skor 1-1-1 olurken, yurtdışından gelen oylarla tablo değişti. Yurtdışından gelen ilave 516 oyla AK Parti 89 bin 18’e çıktı, 308 oy alan CHP 76 bin 610’a ve 51 yurtdışı oyu alan İYİ Parti de 44 bin 306’ya çıktı. AK Parti, yurtdışından gelen oylarla 2 milletvekili çıkarırken, CHP de 1 milletvekili çıkardı. 

İYİ PARTİ YSK’YA BAŞVURACAK VE İNCELEME İSTEYECEK

İYİ Partili Muhammet Gür, 2019 yerel seçimlerde de seçimi bıçak sırtında kaybetmiş ve çok az bir oyla seçilememişti. Bugünkü seçim sonuçları için de İYİ Parti Uşak İl Teşkilatı YSK’ya başvuracak ve detaylı incelemenin ardından kesin sonuç belli olacak. 

Editör: TE Bilişim