İYİ Parti’nin 6’lı masayı terk etmesi, Uşak’taki yerel siyaset denklemini de değiştirdi gibi görünüyor. Son dönemlerde kulislerde ve kamuoyunda sık sık gündeme gelen 1-1-1 dağılımı, önümüzdeki seçimlerde CHP veya AK Parti lehine 2-1'e dönebilir.  İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in 6’lı masayı terk etmesi, İYİ Parti’nin önümüzdeki genel seçimlerde değil, yerel seçimlerde de kaderini belirler gibi duruyor. İYİ Parti’nin bir sonraki yerel seçimde Uşak Belediye Başkanlığı seçiminde AK Parti’yle yapması beklenen siyasi çekişmenin de pek mümkün olmadığı söylenebilir. Önümüzdeki yerel seçimlerde CHP’nin yerelde çıkaracağı aday, Uşak’ta AK Parti ve CHP arasında daha sıkı bir yarışın olacağına dair uçlar veriyor.

MERAL AKŞENER’İN KILIÇDAROĞLU’NA YÖNELİK SÖYLEMİ TOPLUMDA TERS ETKİ YAPTI

Öte yandan Meral Akşener’in dün yaptığı çıkışın ardından, eli güçlenen ismin Kemal Kılaçdaroğlu olduğu görülüyor. Sosyal medyadaki yoğun tepki, İYİ Parti Lideri Akşener’in daha önce seçimlere giremezken, milletvekili transferiyle seçime dahil olmasını sağlayan Kemal Kılıçdaroğlu’nu deyim yerindeyse ‘Sattığı’ şeklinde oldu. Bunun dışında Meral Akşener, farkında olmadan Kemal Kılıçdaroğlu’nu mağdur etti ve mağduriyet de CHP’nin hanesine artı puan olarak döndü.

Mehmet Kahveci: Masada oturan değil, sahada koşturan bir başkan olacağım Mehmet Kahveci: Masada oturan değil, sahada koşturan bir başkan olacağım

ANALİZ: ALİ ARASLI ///

Editör: TE Bilişim