Özkan Yalım’ın oy birliğiyle zam yaptık dediği karara AK Partili Sabancı tepkili Özkan Yalım’ın oy birliğiyle zam yaptık dediği karara AK Partili Sabancı tepkili

CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba, İsmetpaşa Caddesi’ndeki cephe düzenlemesi çalışmasının vatandaşın haberi olmadan yapıldığını belirtti. Konuyla ilgili bir anket çalışmasından bahseden Ali Karaoba, “Cadde için yapılan çalışmayı çoğu bilmiyor. 51 kişiden 40’ı kendisi yaptırmak istiyor. Caddenin trafiğe açılması için 162 kişi açılsın, 177 kişi açılmasın ve 14 kişi de kararsız oy kullandı. Şimdi burada bir soru soracağım 9 milyonun üzerindeki bir ihale, Ankara adresli bir şirkete verilmiş. Uşak’ta 9 milyonluk işi yapacak olan şirket yok muydu? Ben sizin verdiğiniz şirkete işi yaptırmak istemiyorum. Buraya iskeleler kurulacak ve kurulacak iskelelerin kaç gün kalacağını bilen var mı? Dış cepheleri ve tabelaları değiştirmeye kalkıştığınızda bunun zararı ne olacaktır? Paranın kendi cebinden çıkacağına dair kimsenin haberi yok. Tabela işine karşı değiliz, ölçü ve standartlar bildirilir ve bu yapılır. Fakat böylesine covid19 döneminde bunun yapılması uygun değil. Bu anket sonuçlarını isterse Mehmet Çakın’a da iletebiliriz” dedi.

“Bununla ilgili bir geri bildirim almazsak bu işi mahkemeye verilecektir ve bizler de mahkemeye başvuracağız” diyen Ali Karaoba, şöyle devam etti: “Burada dış cepheye göre mi para alınacak belli değil. Parayı ne kadar vereceğimiz belli değil. Ben belki bedava yaptıracağım. Burada belediyeye ne? Belediye burada standardı belirler ve bunu insanlar kendileri yaptırırlar. Benim bulduğum firmaya yaptıracağım demek doğru değil. Manavımı, berberimi veya doktorumu seçiyorum fakat dış cepheyi yapacak olan firmayı belediye seçiyor.  Geçmiş dönemi incelemediniz, sayın Çakın ben bir sonraki seçimde 1. Sıra vekil olurum diyorsanız bunu unutun. Mehmet Çakın anladığım kadarıyla milletvekili olmayı düşünüyor. Biz bu işin takipçisiyiz.”

COVID19 DÖNEMİNDE BU İŞİN OLMAMASI GEREKİYOR

Ali Karaoba, “Bu iş için mimarlar veya mühendisler odalarından ne kadar fikir aldılar. Caddeyi güzelleştirmeye karşı değiliz bunu düşünmeyin. Şehir hepimizin ve marka şehir yapmak da el birliği ile olur. Covid döneminde insanlar kapanacak mıyım diye kaygı duyarken, bu zamanlama ve yöntem olarak yanlıştır. Cadde kiraları yüksek ve burada iskele varken müşteri girmez. Sayın Mehmet Çakın’dan ricam, çık caddeye ve herkesin birer bir çayını iç ve ne düşünüyor diye bir sor. Sormaktan zarar gelmez ve vatandaşa sormaktan bu kadar korkmayın. Bu dönemde esnafı mağdur etmeniz doğru değil, bunu bu dönemde yapmayın ve bu işten vazgeçin” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim