CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba, bugün kentte peş peşe meydana gelen 2 doğalgaz patlamasının ardından bir açıklama yaptı. UDAŞ Yönetimi ve Uşak Belediye Başkanını istifaya davet eden Ali Karaoba, sorumluların hesap vermesi gerektiğini ifade etti.

Özkan Yalım’ın oy birliğiyle zam yaptık dediği karara AK Partili Sabancı tepkili Özkan Yalım’ın oy birliğiyle zam yaptık dediği karara AK Partili Sabancı tepkili

CHP Uşak İl binasında, Merkez İlçe Başkanı Uğur Dümen ve İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Ayaz’la birlikte açıklama yapan Ali Karaoba, yetkililerin çıkıp vatandaşa kesin bir bilgi vermediğini ve bugün yaşanan sorunun bu durumdan kaynaklandığını ifade etti. Karaoba, “Dün, Uşak Belediyesi ekiplerinin ana boruyu patlatmaları sonucu doğalgaz kesintisi oldu. İsmetpaşa caddesinin göbeğindeki CHP il binasında bile doğalgaz yok. Hadi bunu da geçtim bugün 2 tane patlama oldu. Vatandaşa çıkıp bir açıklama yapın. Vatandaş bizi arıyor ve gazı açıp ve açmayalım mı diye soruyorlar. Böyle bir sorumsuzluk olmaz. UDAŞ Yönetimi başta olmak üzere, Uşak Belediye Başkanı da istifasını vermelidir. Belediye ekipleri saklanarak bu işi yürütemezler. İnsanlar risk altında. Ben patlama bölgesindeki bir hastanede çalışıyorum. Neredeyse 6 şiddetinde bir deprem yaşadık” dedi.

“Salgın ve pandemi döneminde insanları böyle yüz üstü bırakmanın bir anlamı yok” diyen CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba, şöyle devam etti: “İsmetpaşa’dan Şeref Caddesine kadar bir çok insan beni arıyor ve gazımızı açalım mı diye soruyor.  Yanlış yapanı eleştirmek bizim görevimizdir.  Yangınları gördük, insanlar götürüldü ve ikili ilişkilerle aldığım bilgiye göre 6 kişi yaralanmış. Şu an için duyduğum ve bildiğim hiçbir ölüm olayı yok. Umarım can kaybı olmaz. Bu kadar çok teknik eleman varken kafanızı kumun altına gömmeyin. Biz bunun takipçisi olacağız, yargı önünde hesap vermeleri için uğraşacağız”.

Editör: TE Bilişim