2023 seçim hazırlıkları devam ediyor. Tüm partiler, şimdiden sahaya indiler ve çalışmalarını yoğunlaştırdılar. 2023’te hem milletvekilleri, hem de Cumhurbaşkanı seçilecek. Son seçimlerde Uşak’tan AK Parti 7 Haziran 2015’in dışında hep 2 milletvekili çıkardı. Son seçimlerde CHP de hep 1 milletvekili aldı. Fakat her seçim önü kentte, 1-1-1 söylemleri giderek artıyor. Daha önce MHP’nin 1-1-1 tahminindeki yerini, İYİ Parti almış gibi görünüyor. Genellikle vatandaşın dilinde AK Parti, CHP ve İYİ Parti’nin 1’er milletvekili çıkaracağına dair söylemler ön plana çıkıyor. Daha önce katıldığı bir programda AK Parti Uşak İl Başkanı Fahrettin Tuğrul, kentten 2 milletvekilini kesin olarak çıkaracaklarını ve Cumhur İttifakının matematiksel olarak en rahat seçimini olacağını belirtti. Tuğrul’un bu iddiasına yanıt veren İYİ Parti Uşak İl Başkanı Ayşegül Obalı, son anketlere göre 1 milletvekilleri olduğunu belirtti. CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba da, kentten 2 milletvekilini son anketlere göre garanti çıkaracaklarını belirtiyor.

OKUR ANKETİ YAPIYORUZ

YSK’nın listesine göre bu konuda bir anket başlatıyoruz. Sadece okurlarımızın katılacağı anket sonuçlarını 10 gün içinde açıklayacağız. Ankette katılanlar 1 kez oy kullanabiliyor ve bunun dışında oy kullanamıyor. Şimdiden ifade edelim, bu anketler elbette net sonucu ortaya koymaz, fakat kamuoyunun genel manada ne düşündüğüne dair fikir verebilir.

Ankete katılmak ve oy kullanmak için tıklayınız…

Ağır milliyetçi Özkan Yalım, Kanadalılara ait altın madeni için tek kelime etmedi Ağır milliyetçi Özkan Yalım, Kanadalılara ait altın madeni için tek kelime etmedi

Editör: TE Bilişim