Özkan Yalım, diğer Uşak Belediye Başkan adaylarını küçümsedi Özkan Yalım, diğer Uşak Belediye Başkan adaylarını küçümsedi
Kadir Topbaş’ın ve Düzce Belediye Başkanı Mehmet Keleş’in de görevinden ayrılmasıyla başlayan istifa iddiaları bazı basın yayın organlarında çeşitli iddialarla yer aldı ve AK Parti’de benzer istifaların sürüp sürmeyeceği tartışmaları gündeme geldi. Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan'ın aralarında bulunduğu 6 belediye başkanının daha istifasının alınacağı idida edildi. İddialarla ilgili bugün AK Parti Genel Merkezi ve AK Parti Uşak İl Teşkilatı birer açıklama yaptılar ve böyle bir durumun şu anda söz konusu olmadığını bildirdiler. Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan da Akit TV'ye konuk olarak iddiaların yalan olduğunu bildirdi.  Akit TV Ankara Haber Müdürü Mehmet Özmen’in sorularını yanıtlayan Başkan Cahan, AK Parti Genel Merkezi tarafından istifası istendiğine yönelik yayınlanan asılsız haberleri, yürütülen başarılı FETÖ mücadelesinin sekteye uğratılma çabası olarak değerlendirdi.

Haberin Aydınlık Gazetesi, Oda TV ve sonrasında diğer kanallarda paylaşıldığını söyleyen Başkan Cahan, “ Bu maksatlı haberlerin bizim şahsımızla en ufak bir ilgisi yok. Kesinlikle AK Parti Genel Merkezi tarafından istifamız istenmedi. Bu haberler çıktıktan sonra biz genel başkan yardımcımız ve bakanlarımızla da görüştük. Onlar da desteklerini ifade ettiler, ben şükranlarımı arz ediyorum" dedi. 

Siyasi hayatına AK Parti’nin Kurucu Gençlik Kolları Başkanı olarak başladığını belirten Belediye Başkanı Cahan, “10 yıl belediye meclisi üyeliği yaptım ve 2014 yılından bu yana da belediye başkanlığı yapıyorum. AK Partimizin ve Sayın Cumhurbaşkanımızın çizgisinde bu güne kadar yürüdüğümüz gibi bugünden sonra da yürüyeceğiz. Bu güne kadar halkımıza her noktada hizmet ettik ve bundan sonra da hizmetlerimizi sürdüreceğiz. Bu karalama kampanyası bizi asla yıkamaz. Onların hedefledikleri sonucu bizler biliyoruz. Asla Uşak’tan elde etmek istedikleri sonuca ulaşamayacaklar.” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim