Özkan Yalım, diğer Uşak Belediye Başkan adaylarını küçümsedi Özkan Yalım, diğer Uşak Belediye Başkan adaylarını küçümsedi

Can Kıraç’ın Torunu Kimdir?

Ülkemizin iş ve ekonomi hayatına damga vuran isimlerden biri olan Can Ata Kıraç, 22 Mayıs 1927 yılında Ankara’nın Etimesgut ilçesinde dünyaya gelmiştir. Babası olan Ali Numan Bey ise Atatürk Orman çiftliğinde Ziraat Mühendisi olarak görev yapmıştır. Bu mesleki fırsat sayesinde Ali Numan Bey Kıraç soyadını büyük önder Atatürk’ten almıştır. Can Ata Kıraç’ın ilk ismi olan Can yine Atatürk tarafından konan bir isim olup, aynı zamanda aile için bir mutluluk kaynağı olmuştur. Adını ve soyadını Atatürk’ten alan bir insan sonuçta ne kadar övünse azdır.

Babasının mesleği sebebiyle Can Ata Kıraç çocukluk yıllarını Eskişehir’de geçirmiş ve babasının görev yaptığı 10 yıl içinde toprakla uğraşma fırsatı bulmuştur. Bu sürede baba mesleğine ilgi duymuş ve bu ilgi kaynaklı bir eğitim fırsatı ortaya çıkmıştır. Eğitim hayatında ve iş hayatının ilk dönemlerinde spora ilgi duyan Can Ata Kıraç, lisanslı olarak basketbol oynamış ve sporcu kimliği ile ön plana çıkmıştır. Felsefeye olan ilgisi ise hayatı boyunca devam etmiştir. Hayatının bir döneminde kendisi kitaplar yazmış ve hayatının bir döneminde ise kitaplara konu olmuştur.

Lise eğitimini Galatasaray Lisesinde alan Can Ata Kıraç 1946 yılında mezun olmuş ve sonrasında Ankara Üniversitesi Ziraat fakültesinde eğitim görmüştür. Bu süreçte eğitimini başarı ile tamamlayan ünlü iş insanı 1950 yılında mezun olup diplomasını almıştır. 1950 yılında Koç Şirketler grubu otomobil şubesinde ile başlayan iş insanı, çalışma hayatında ilk eğitimini Bernar Nahum’dan almıştır. Bu süreçteki çıraklık dönemi ise sonrasında gelen başarılı sürecin temellerini oluşturmuştur. Otomotiv ve makine başta olmak üzere farklı sektörlerde görev yapmış ve yönetici olarak önemli başarılar elde etmiştir.

1954 yılında İnci Atav ile hayatını birleştiren Can Ata Kıraç, 1957 yılında İzmir’de bulunan ve Koç grubunun ortak olduğu Egemak şirketine müdür yardımcısı olarak atanmıştır. Sonrasında elde ettiği başarı ile bu şirkette en üst düzeyde 10 yıl boyunca yöneticilik yapmıştır. 11 yıl ise İzmir’de ikamet etmiştir. 41 yıl aktif çalışan iş insanı 1991 yılında iş hayatına son vermiştir. Sonrasındaki dönemde kitapları ve ilgi alanları ile uğraşmıştır.

Can Ata Kıraç’ın çocukları Aslı ve Ali Numan Kıraç’tır. Can Kıraç torunu ise Yasemin ve Can Ata Kıraç’tır. Aktif çalışma hayatı bittiği esnada gelen tekliflere rağmen siyasete atılmamış ve kendi halinde bir hayat sürmüştür. Kardeşi İnan Kıraç ise yine iş ve spor dünyasının tanıdığı şahsiyetler arasında yer almıştır. 2019 yılında ise eşini kaybeden ünlü iş insanı mütevazı hayatına devam etmiştir.

Editör: TE Bilişim