Uşak’taki afaki zamların düşürülmesi için teklif sunacaklar! Uşak’taki afaki zamların düşürülmesi için teklif sunacaklar!

CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlı Aka, Uşak’taki kadın teşkilatıyla bir toplantı yaptı. Ketteki bir düğün salonunda, CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba, İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Ayaz ve CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım’ın da katıldığı bir programda, kadın üyelerle bir araya elen Aylin Nazlı Aka, burada kadın haklarına yönelik yapılan çalışmalar ve faaliyetler hakkında bilgi verdi.

Programda CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba da bir konuşma yaptı ve kadınların siyasette beklenen düzeyde temsil edilmediğini ifade etti. Kentte kadın üye sayısının artması için her köyde üye çalışması yaptıklarını belirten Karaoba, “Şu anda ilimizdeki tüm köylerimizde kadın üyelerimiz var. Uşak’ta 2 bin 300 kadın üye var 7 bin 600 üyemize göre yüzde 27 ila 36 bandına geliyoruz. Siivaslı’da yüzde 36 oranında kadın üyemiz var ve bunu yüzde 50’nin üzerine çıkaracağız” dedi.               

Kadınların zaman zaman şiddet ve tacizlere maruz kaldığını belirten Karaoba, şöyle konuştu: “Kadınlar birlikte olduğu kişi veya eşleri tarafından fiziksel saldırıya uğruyor. Erkekler evlendiği kadını malı gibi görüyor. Ben istemezsen yaşayamazsın diyor. Kadınlara diyorum ki ancak örgütlenerek ayağa kalkabilirsiniz. Erkek egemen toplumda maalesef kadınların örgütlenme oranı ve siyasetteki yeri yüzde 5 bile değil. 20 yıldır ülkemizi AKP yönetiyor ve kadın cinayeti ve istismar oranı çok yüksek. Kadınların çok zor kazandığı İstanbul sözleşmesini bir gecede kaldırdı. İlk iktidarda İstanbul sözleşmesine tekrar geçeceğiz.” Öte yandan CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım ve CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlı Aka da bir konuşma yaptı. Programın sonunda, CHP Uşak İl Örgütlerine üye olan kadınlara parti rozetleri takıldı. 

Editör: TE Bilişim