CHP Uşak İl Başkanı Opr. Dr. Ali Karaoba, İl Sağlık Müdürlüğü’nün yaptığı kadro paylaşımını değerlendirdi. CHP Uşak İl Başkanı ve Uşak Tabip Odası yöneticisi olarak sağlıkla ilgili sorunlara yeri ve zamanı geldiğinde değindiğini ifade eden Karaoba, “Bu kadro kararı bizim daha önce dikkat çektiğimiz hekim açığına yönelik bir çözümdür. Bizler bu sorunlara dikkat çekmesek ve vatandaşın sıkıntısını dile getirmesek bu kadroların açılıp açılmayacağı meçhuldü. Kadronun açılması güzel, fakat daha da önemlisi bu kadroları tercih edecek hekimlerin bulunmasıdır. Dileğimiz tüm kadroların dolması ve ilimizdeki sağlık sorununun çözümüdür. Bugüne kadar parti olarak bu sorunlara yeri ve zamanı geldiğinde hep değindik. Sadece parti olarak değil Uşak Tabip Odası nezdinde de ilimizdeki hekim açığına bir çözüm bulunması için çalışma yaptık” dedi.

Muhammet Gür, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Mansur Yavaş’la aynı kaderi yaşıyor Muhammet Gür, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Mansur Yavaş’la aynı kaderi yaşıyor

UŞAK EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ İLE DEVLET HASTANESİ AYRILMALI

Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin başlı başına bir binada hizmet vermesi gerektiğini ve Uşak Devlet Hastanesi’nin tekrardan kurulmasının sorunlara kalıcı çözüm olacağını belirten Karaoba, “Burada yaşanan sıkıntıların başında döner sermaye adaletsizliği geliyor. Döner sermayedeki adaletsizlikler giderilmeden burada kalıcı bir çözüm sağlamak güçtür. Sorunu kökten çözmek için, ayrı bir eğitim ve araştırma hastanesinin ilimize kurulması ve mevcut devlet hastanemizdeki hekim ve personelin uğradığı haksızlığın ortadan kalkması gerekmektedir” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim