CHP Uşak İl Örgütleri, köy ve belde ziyaretlerini sürdürüyor. CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba, Merkez İlçe Başkanı Uğur Dümen, İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Ayaz ve partinin yönetim kademelerinde görev alan isimler, kontrollü ve mesafesi bir şekilde köydeki vatandaşların sorunlarını dinliyorlar. Son olarak Yapağılar köyünü ziyaret eden CHP Uşak İl ve İlçe Örgütü Yönetimi, burada vatandaşların talep ve beklentilerini dinledi. Köy ziyaretlerinin rutin bir şekilde devam ettiğini belirten CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba, köylerdeki üreticilerin ve çiftçilerin kuraklık ve pahalılık nedeniyle, üretim yapamaz hale geldiklerini ve bu olumsuz durumun sorumlusunun iktidar partisi olduğunu ifade etti.

Mehmet Çakın ve ekibi güven oyu aldı! Mehmet Çakın ve ekibi güven oyu aldı!

Türkiye’nin son 20 yıllık süre zarfında adım adım dışa bağımlı hale getirildiğini ve ithal ürünlerle suni bir büyümenin vatandaşa lanse edildiğini anlatan Ali Karaoba, “Köylerde vatandaşla konuşuyoruz ve onların sorunlarını dinliyoruz. Kentlerde olduğu gibi köylerde de vatandaşımız pahalılıktan yakınıyorlar. Mazot, gübre ve diğer girdi maliyetlerinin artması, üretici köylümüzü perişan etmiştir. Köylerde artık eskisi gibi üretim faaliyetlerinin olmaması üzücüdür ve bu durumun ortaya çıkmasındaki en büyük sorumlu, şüphesiz AKP iktidarıdır” dedi.

Hayat pahalılığının sadece köylünün değil, kentlerde yaşayan vatandaşların da en büyük sorunu olduğunu belirten Karaoba, “Ekonomiden anlamayan ve akrabalarla bu işi götürmeye çalışan bir iktidarın yol açtığı büyük bir enkazla karşı karşıyayız. Döviz fiyatlarının bu denli artması ve güya sözüm ona Türkiye’yi Avrupa’nın Çin’i yapma projesi, Türk insanını köleleştirmekten başka bir şey değildir. Türkiye ucuz işgücü ile Çin ve bir çok devletin gerisinde kalmıştır. Halkın büyük bölümünün fakir ve çok az bir kısmının zengin olduğu bir ülkeye dönüşen Türkiye için tek kurtuluş yolu CHP’dir. CHP olarak iktidara geldiğimizde, halkımızın köleleştirilmesine çözüm bulacağız ve adil bir üretim modeliyle, kendi kendine yeten bir ülke olmanın avantajlarını kullanarak, hayat pahalılığının önüne geçeceğiz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim