Eşme Belediye Başkanı Hacı Mustafa Çetin, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Eşme Kilimi hediye etti. Dün yapılan AK Parti Grup Toplantısına katılan Eşme Belediye Başkanı Hacı Mustafa Çetin ve AK Parti Eşme İlçe Başkanı Süleyman Başar, toplantının ardından çıkışta Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Eşme’de dokunan kilimi hediye ettiler.

Başkan Çetin, “Eşme AK Parti İlçe Başkanımız Süleyman Başar ve Eşme AK Parti İlçe Teşkilatımız ile birlikte Gazi Meclisimizde Grup Toplantısına katıldık. Cumhurbaşkanımız ve AK Parti Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a Eşme kilimimizi hediye ettik. Ayrıca Uşak AK Parti Milletvekillerimiz Sayın İsmail Güneş ve Sayın Mehmet Altay'ı ziyaret ettik. Kendilerine misafirperverliklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Özkan Yalım’ın yapmadığı en doğru iş! Özkan Yalım’ın yapmadığı en doğru iş!

Eşme Kiliminin kendine özgü bir yapısı olduğunu belirten Çetin, coğrafi işaretle koruma altınanan el dokuması kilimle ilgili olarak şu ifadeleri kullandı: "Eşme kilimi, kök boyası, pastel renkli ipliklerle dokunması, iplerinin kadınlarımızın kirman ile eğrilerek hazırlanması ve ıstar adı verilen tezgahlarda dokunması nedeniyle, diğer Anadolu kilimlerinden belli noktalarda ayrılıyor. Eşme kilimlerinin en önemli özelliklerinden biri de kullanılan motifleridir. Çünkü kilimlerimizdeki her renk ve motifte ayrı bir hikaye ve tarih saklıdır. En çok kullanılan renklerimiz olan yeşil muradı, mavi umudu, kırmızı sevgiyi ve mor da hüznü yansıtmaktadır. Bu bakımdan kilimlerdeki desenlere dikkatle bakmak, onların taşıdığı değeri ve anlamı anlamak açısından son derece önemlidir”.

Editör: TE Bilişim