Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı'nda açılama yaptı. Erdoğan, "Biz menzilini Cumhuriyetimizin 100. yılında ülkemizi ulaştırmak ve milletimizi kavuşturmak istediğimiz hedeflere büyük ölçüde kavuştuk. Son 10 yılda mağruz kaldığımız büyük saldırılar artsa da kazançlarımıza halel getirecek hususlar yoktur. Bizim için 2023 yeni vizyonumuzun başlangıcıdır. Önümüzdeki seçimlere hazırlanıyoruz. Her seçimde de sandıktan zaferle çıkmayı başardık. Bu seçimleri farklı kılan nedir? 2015 seçimleri sürecini FETÖ, PKK ve DEAŞ terör örgütlerinin ağır saldırıları altında yaşadık. 2018 seçimlerini de yeni sistemle birlikte geçirmiştik. 2023 seçimlerine krizlerin ülkemize etkileriyle girdik. Karşımızda oluşturulan ucube ittifakın hezeyanlarıyla uğraşarak, bir yandan millete verdiğimiz sözleri yetiştirmemin tatlı telaşını yaşayarak ve Türkiye vizyonu yüzyılını inşa etmenin heyecanıyla hazırlanıyoruz. Türkiye bugün dünyadaki gelişmelerin etkileriyle öyle bir yol ayrımındaki. Geçmişte kendi krizleri içinde boğulan bir Türkiye vardı. Bu defa Türkiye sahip olduğu hizmet altyapısı sayesinde, küresel sarsıntıları kendi atılımları haline dönüştürebiliyor. Yatırım, istihdam ve üretimle cari açığı kontrol ederek büyümesiyle, her başlıkta bu gerçeği ıspatlayan bir ülke olduk" dedi. 

Enflasyonun düştüğü belirten Erdoğan, "Enflasyonun yüzde 30'lara doğru düştüğünü hep beraber göreceğiz. Enflasyona sebep olan tuzakları bozduk ve oyunları boşa çıkardık. Türkiye'nin faiz, kur ve enflasyon şer üçgeniyle teslim alınamayacağını herkes gördü" diye konuştu. Sözleşmelilere kadro verildiğini ve EYT için bekleyenlerin taleplerinin karşılandığını dile getiren Erdoğan, "Vatandaşı uygun şartlarda ev sahibi yapacak konut kampanyası düzenledik" dedi. 

AK Parti Uşak Milletvekili Güneş: Takdiri ilahi AK Parti Uşak Milletvekili Güneş: Takdiri ilahi

"MİLLET 6'LI MASAYA YETER DİYECEKTİR"

Erdoğan, "İnsanların ne dedikleri önemlidir ama insanlar sandık başına gidince nelere oy verecekleri de önemlidir. Rahmetli Menderes ‘Yeter söz milletindir’ diyerek milletin gönlüne girdi. Ve sandıktan zaferle çıktı. Aynı şekilde rahmetli Özal, darbenin gölgesinde girdiği seçimde Türkiye’ye çağ atlatmada büyük bir zafer kazandı. Bizler de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak dedik. Şimdi de yeter, söz de karar da milletindir diyerek 2023’te milletin geleceğine talibiz. Sözü de kararı da geleceğini de tayin hakkını millete bırakmak istemeyen vesayet heveslilerine rağmen Türkiye yüzyılını başlatacağız. Milletimiz bu darbe şakşakçılarına yeter diyecektir. Bunlar görünürde 6 ve arkasındaki 10 oluşumla yönetmek istiyorlar. Bunlar ülkeyi kuklayla yönetmek istiyorlar. Cumhurbaşkanı 6'lı masanın emireri gibi olacak. Bunlar buna alışmışlar ve Cumhurbaşkanını da öyle istiyorlar" dedi. 

"Bunlar millete bir çeşit siyasi dejavu yataşıyorlar" diyen Erdoğan, şöyle konuştu: "Gençlere bu 6'lı masadaki birilerini Erdoğan mı gönderdi. Yahu işim gücüm yok ben sizle mi uğraşayım. Şaka bir yana karşımızda gerçekten de ibretlik bir tablo var". Erdoğan, "İnşallah milletin desteğiyle yine karşınızda olacağım" diyerek tekrar adaylığının mesajını verdi. 

Editör: TE Bilişim