Ağır milliyetçi Özkan Yalım, Kanadalılara ait altın madeni için tek kelime etmedi Ağır milliyetçi Özkan Yalım, Kanadalılara ait altın madeni için tek kelime etmedi

CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, seçimlerin zamanında yapılmasına dair her hangi bir engelin olmadığını, depremzede vatandaşların gittikleri illerde tıpkı gurbetçi vatandaşların konsoloslukta oy kullanması gibi kendi memleketleri adına seçime katılabileceklerini söyledi. Konuyla ilgili bir açıklama yapan CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, seçimlerinde ertelenmesine dair açıklama yapan AK Partili Bülent Arınç’ın söz konusu ifadeyi kamuoyu yoklaması için bilinçli olarak kullandığını belirtti. 

Konuyla ilgili değerlendirme yapan Yalım, “14 Mayıs tarihi sayın Cumhurbaşkanı tarafından deklare edilmişti ve bu 18 Haziran’a kadar aktarılabilir. 1 ay öncesi değil de 1 ay sonrası olabilir. Fakat seçimin zamanında yapılması gerekmektedir. Bunun da alternatifleri var ve biz dersimize çalışıyoruz ve bu konuda uzman olan arkadaşlarımızdan bilgi alıyoruz. Bir kere Anayasamızda savaş hali dışında hiçbir şekilde seçimler ertelenemez ifadesi var. Buna muhalefet destek verse dahi erteleyemezsin. Seçimler zamanında yapılmak zorunda ve bu birinci şart. Ancak Tayyip Bey’in nasıl bir hamle yaptığını çok iyi biliyorum. İyi ya da kötünün habercisi Manisa’dan geliyor. Sayın Bülent Arınç bu tip haberleri ortaya atar ve sonrasında değerlendirmesini yapar. Yine her zamanki gibi bunu Arınç yaptı ve Tayyip Bey ve kurmayları şunu söyleyebilir. Biz seçim istiyoruz ama YSK 10 ildeki depremden dolayı seçim olmayacak gibi bir açıklama yapabilir endişesindeyiz” dedi.

“Tayyip Erdoğan burada YSK tarafından 14 Mayıs ve 18 Haziran’da yetişmeyeceğine dair bir şeyler söyleyebilir. Göç de bahane edilebilir” diyen Yalım, şöyle konuştu: “Deprem bölgesinden giden vatandaşlarımıza geçici kimlikler çıkarılabilir ve bunu da şöyle düşündük ve bugün 5 milyon vatandaşımız ülke dışında yaşıyor. Bunlar nasıl konsolosluklarda sandık konup seçime katılıyorsa, Kahramanmaraş, Kilis, Hatay veya diğer deprem bölgelerinden gidenler, gittikleri illerde depremzede sandıklarında oy kullanabilir. Bu çok zor bir şey  değil. Bunların oyları kütüklerinin olduğu yerde geçerli olabilir. İzmir’deki depremzedenin kullandığı oy, Adana veya Hatay gibi deprem bölgelerinde sayılabilir. Biz her anlamda dersimize çalışıyoruz, 14 Mayıs veya 18 Haziran 2023 günü genel seçimlerin yapılmasını bekliyoruz.” 
 

Editör: TE Bilişim