Uşak’ta, 2004 ve 2012 arasında uygulanan 5084 sayılı teşvik kanunu hakkında konuşan DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, söz konusu uygulamanın kendisinin Ekonomi Bakanı olduğu dönemde hayata geçirildiğini belirtti. Babacan, “2004 yılında, istatistiklere baktık ve ona göre teşvik uyguladık. Bugün Uşak’ta sanayi geliştiyse, bugün Uşak bir tarım değil, sanayi kenti olduysa, bizim o dönemdeki çalışmamızın çok faydası oldu. Şunu demedik, bak Uşak’taki milletvekilleri bastırdı aldı teşviği, bu değil. Yani objektif kritere göre kural koyup mümkün olduğunca adil çerçeveler koyup, ona göre teşvik verdik” dedi.
Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan ve parti yöneticileri, kentteki muhtarlar ve sivil toplum kurumu temsilcileriyle bir araya geldiler. Burada kentteki sorunları dinleyen DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, kentte daha önce uygulanan 5084 teşvik kanununa benzer uygulamaların rakamlara ve sosyo-ekonomik duruma göre belirlendiğini ifade etti. Babacan, “Şunu demedik, bak Uşak’taki milletvekilleri bastırdı aldı teşviği, bu değil. Yani objektif kritere göre kural koyup mümkün olduğunca adil çerçeveler koyup, ona göre teşvik verdik” dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, bir dizi ziyaret ve açılış için geldiği Uşak’ta, köy ve mahalle muhtarları ile sivil toplum kurumu temsilcileriyle bir istişare toplantısı yaptı. Burada muhtarların ve sivil toplum kurumu temsilcilerinin taleplerini dinleyen ve sorularına yanıt veren Babacan, Uşak’ın da aralarında bulunduğu ve 49 ilde uygulanan 5084 sayılı teşvik kanunu hakkında açıklamalarda bulundu. Teşviklerin bölgelerin ihtiyaçlarına ve gelişmişlik düzeyine göre kendi bakanlığı zamanında tasarlanarak verildiğini belirten Babacan, o dönemde tarafsız bir şekilde bütün illere eşit destek verildiğini ifade etti. Daha sonra teşvik kanununun bölgesellere dönüştürüldüğünü ve Uşak’ın normalde 4 ve OSB sınırlarında da 5. Bölgede olduğunu hatırlıyorum. Tabi bizim dönemimizde teşvik ilk çıktığında direk 5084 sayılı kanun çerçevesindeydi. 2004 yılında, istatistiklere baktık ve ona göre teşvik uyguladık. Bugün Uşak’ta sanayi geliştiyse, bugün Uşak bir tarım değil, sanayi kenti olduysa, bizim o dönemdeki çalışmamızın çok faydası oldu. Şunu demedik, bak Uşak’taki milletvekilleri bastırdı aldı teşviği, bu değil. Yani objektif kritere göre kural koyup mümkün olduğunca adil çerçeveler koyup, ona göre teşvik verdik” dedi.


UŞAKLI DURMUŞ YILMAZ, DÖVİZİ DENGEDE TUTTU VE ENFLASYONLA MÜCADELEDE KARARLI ADIMLAR ATTI
“Merkez Bankası’nda Süreyya Serdengeçti’nin görev süresi doldu ve sonra onun yerine hiç hemşehricilik yapmadık ve bu göreve ehil olduğu için Uşaklı Durmuş Yılmaz’ı getirdik” diyen Babacan, şöyle devam etti: “Kimseyi işe karıştırmadı ve enflasyonla mücadelede de başarılı oldu. Kim olursa olsun, bir süre isim geldi, yapabilir mi diye baktık.  Siyaset olmayınca demokrasi olmuyor. Fakat siyaset bir kayırmacılık kurumu değildir. Durmuş Yılmaz’ın son 2 yılında, o zamanki Başbakan müdahale etmek istiyordu, ama kimseyi işe karıştırmadı. Şimdi o zaman enflasyon ve döviz kendi rayında, doğru bir şekilde gidiyordu.”

ZAFER HAVALİMANI GİBİ PROJELER BİZİM DÖNEMİMİZDE OLMAYACAK
Uşak’ın hava taşımacılığına zarar verdiği ifade edilen Kütahya Altıntaş’taki yap-işlet-devret modeliyle çalışan Zafer Havalimanı hakkında konuşan Babacan, “Bu projeleri asla siyaset sokmadan hayata geçirmek gerekiyordu. Normalde projeye ihtiyaç var mıdır, yoksa birileri istiyor diye mi yapılıyor? Bu soruların cevabının verilmesi lazım. Zafer Havalimanı gibi projelerin olması gerekiyor mu yoksa gerekmiyor mu diye bir ön çalışma yapacağız. Bunu yapmadan ve toplumun görüşünü almadan bu tip yatırımları yapmayacağız. Yoksa yatırım görüldüğü gibi atıl kalıyor ve giden yine vatandaşın parası oluyor. Biz vatandaşın parasını çarçur ettirmeyeceğiz” diye konuştu.

Özkan Yalım’ın yapmadığı en doğru iş! Özkan Yalım’ın yapmadığı en doğru iş!

PARASI OLAN ADAYLAR KENDİLERİNİ ÖN PLANA ÇIKARMASIN DİYE HEM ÖN SEÇİM HEM DE MERKEZ YOKLAMASI
Milletvekili adaylarının nasıl belirleneceği hakkında konuşan Babacan, bu konuda DEVA Partisi Tüzüğü’nün 70’inci maddesinde çerçevenin belirlendiğini dile getirdi. Çok parası olan adayların maddi güçle diğer adayları ezebileceğine dair bir görüşün oluştuğunu ve buna benzer durumların diğer partilerde de zaman zaman yaşandığını dile getiren Babacan, “Adaylarımızı şeffaf bir şekilde belirleyeceğiz ve bunun için 2’li bir sistem olacak. Adaylarımız için önce bir ön seçim yapılacak ve daha sonra kamuoyunun da görüşü alınacak. Bu şekilde aday belirlenecek” dedi.

DEVA PARTİSİ’NİN ADAYLIKLA İLGİLİ 70’İNCİ MADDESİ ŞÖYLE:  
Cumhurbaşkanı ve milletvekili adaylarının tespiti Madde 70- (1) Cumhurbaşkanı adayı önseçim, aday yoklaması veya merkez yoklaması usullerinden biriyle; milletvekili adayları ise bu usullerden biri veya birkaçının birlikte uygulanması ile tespit edilir. Milletvekili adaylarının en az yüzde ellisinin tespit ve sıralama işlemi için önseçim veya aday yoklaması yapılır. Milletvekili seçiminde önseçim ve aday yoklaması usulleri ile aday tespit ve sıralama işlemi yapılan yerlerde, TBMM toplam üye sayısının yüzde beşini aşmamak üzere ilini, seçim çevresini ve liste sırasını önseçim veya aday yoklamasından en az on gün önce Yüksek Seçim Kuruluna bildirmek şartıyla merkez adayı gösterilebilir.

Editör: TE Bilişim