Mehmet Kahveci: Çarşı Uşak'ın esnafımız için en doğru olacak şekilde tamamlanmasını sağlayacağız Mehmet Kahveci: Çarşı Uşak'ın esnafımız için en doğru olacak şekilde tamamlanmasını sağlayacağız

CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba, Ekrem İmamoğlu'na verilen siyasi yasak ve hapis cezasının hukuka uygun olmadığını ve bunu maksatlı yapıldığını ifade etti. Ali Karaoba, "Bu karar hukuka aykırı alınmış bir karardır. Halkımız bu yanlışın hesabını, en kısa sürede önüne gelen sandıkta soracaktır. Bizler, ülkemizi bu zihniyetten kurtaracağız. Halkımızı yoksulluğa itenlerden, halkın iradesini yok sayanlardan ve halkımızın sesini kesenlerden hesabı soracağız. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi. 
Karaoba, “Sayın İmamoğlu’na verilen bu ceza, aynı zamanda demokrasiye verilmiş bir cezadır. Bu dava bir demokrasi davası aslında. Çünkü bu davada İstanbul seçmeninin, İstanbul halkının iradesine kesilmiş bir davadır. Bugün güzel ülkemiz, gerçek bir beka sorunuyla karşı karşıyadır. Çünkü devletin temeli olan adaleti çürüttüler. Demokrasiyi katlettiler. Yerel demokrasiyi de katlettiler. Bir süre önce de aynı cezayı CHP İstanbul İl Başkanımız Canan Kaftancıoğlu’na verdiler. O da çok haksız cezalarla karşı karşıya bırakıldı. Ama siyaset yapmasını hiçbir güç engelleyebildi mi? Engelleyemezsiniz. Üyemizden Genel Başkanımıza kadar; hangi davaları açarsanız açın, hangi cezaları isterseniz isteyin hiçbirimize bir milim dahi geri adım attıramayacaksınız. Çünkü bu mücadele adalet mücadelesi, bu mücadele demokrasi mücadelesi. Bu davalarla ülkeyi meşgul ediyorlar. Ama asla unutmasınlar; tüm kumpas davaları bir gün gelir mutlaka çöker. Unutmayın ve hiç kimsenin endişesi olmasın. Genel Başkan’ımızın her zaman vurguladığı gibi ‘Bu topraklara adaleti ya getireceğiz ya getireceğiz” dedi. 

Editör: TE Bilişim