Özkan Yalım’ın oy birliğiyle zam yaptık dediği karara AK Partili Sabancı tepkili Özkan Yalım’ın oy birliğiyle zam yaptık dediği karara AK Partili Sabancı tepkili

Uşak’ta vatandaşa hitap eden İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kentteki üniversite öğrencilerinin yurt sorunu yaşadığını belirterek, “Uşak’taki gençlerin mutsuz olduğunu biliyorum” dedi.

Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Uşak mitingi için kente gelen ve 15 Temmuz Şehitleri Meydanı’nda vatandaşa seslenen İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kentin Murat Dağı’na yapılmasına karşı çıktığı altın madeni projesiyle ilgili de konuştu. İmamoğlu, “Uşak’ın bir altın madeni mücadelesi var ve biz geldiğimizde böyle şeyler olmayacak” dedi.

“Uşak’ın gençleri bizim için çok önemli” diyen İmamoğlu, şöyle konuştu: “26 bine yakın üniversite öğrencisi var bu kentte. Bu gençlerin mutsuz oldukları KYK yurtlarını da biliyorum. Biz onların yurtlarını, anne ve babalarıyla yaşarcasına titiz bir şekilde 1 yıl içinde yapacağız. Bu ülkenin yurt sorununu çözeceğiz”.

İmamoğlu, “Gençlerin en çok iktidar sloganını seviyorum. Niye mi? Çünkü gençler karar verdi mi olur. Onlar çok adiller ve kendileri için bir şey istemiyorlar. Millet için bir şeyler istiyorlar. Sevgili gençler size pırıl pırıl yurtları hazırlayacağız. Beni en çok üzen şey, İstanbul’a yerleştirdiğimiz öğrencilerin yüzde 40’ı bu yurda gelemezsem okuyamayacaktım diyor. Bunların çoğu genç kızlarımız. Biz bu yüzyılda çocuklarımızı üniversiteye gidemeyecek duruma düşürmüşsek, bize yazıklar olsun. Cumhuriyetin 100’üncü yılına bu hiç yakışmadı. Biz bu kadersizliği ve talihsizliği değiştireceğiz. Bu ülkede ben okula gidemiyorum diyen bir genç olmayacak. Ben yemek yiyemiyorum diyen bir tane genç kalmayacak. Gençlerimizi liyakatle yönetilen bir ülke olmaktan tutun, her konuda destek olacağız” diye konuştu.

Uşak’ın altın madeniyle mücadelesine destek olacaklarını dile getiren İmamoğlu, aynı zamanda İzmir-Ankara arasında yapılan ve Uşak’ı da kapsayan hızlı tren hattını da takip ettiğini ve kentin ulaşım kanallarına destek olacaklarını da sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim