AK Parti Uşak Milletvekili Güneş: Takdiri ilahi AK Parti Uşak Milletvekili Güneş: Takdiri ilahi

AK Parti Uşak Milletvekili Opr. Dr. İsmail Güneş, Uşak Deri Karma OSB’nin 11’inci Olağan Genel Kurulu’nda bazı açıklamalarda bulundu. Türkiye’nin OSB’lerle kalkındığını ifade eden AK Parti Uşak Milletvekili Opr. Dr. İsmail Güneş, “Gelişimden Uşak nasibini aldı ve 2 kent merkezinde ve Karahallı’da olmak üzere 3 OSB’miz var. Banaz’da da OSB yapılıyor. Tekstil OSB’nin genişleme alanı var ve bin 200 hektarlık alana kadar yayılacak. Bu 2 OSB’de 20 bin 400 vatandaşımız istihdam ediliyor. Cumhurbaşkanımız, OSB’lerin sayısının artmasında ve burada üretilen ürünlerin daha kaliteli olması için yatırımların arıtılması ve sektörlere verilen önemli kredilerle, bugün OSB’ler tüm dünyada adından söz ettirir hale geldi. Uşak’taki sanayicilerimiz üniversiteyle işbirliği yapıyor ve üretimi bilimle hareket ederek, üretilen malların kaliteli olmasını sağlıyor” dedi.

GÜNEŞ: OSB’LERİN VE İŞADAMLARIMIZIN BİREYSEL SORUNLARINDA HER ZAMAN EMRİNDEYİZ
“Önümüzdeki yıllarda ülkemiz daha da büyüyecek ve daha çok sanayi kentimiz oluşacak” diyen Güneş, şöyle konuştu: “Biz sizleri TBMM’de temsil ediyoruz, OSB’lerin ve işadamlarımızın bireysel sorunlarıyla her zaman emrinizdeyiz. Karma OSB’nin en önemli sorunu elektrik kesintileriyle ilgiliydi ve bu sorunları biraz azalttı. Su sorunu bizim en önemli sorunlarımızdan bir tanesi. İnşallah Belediye Başkanımız da bunun için çalışma yapacak. Tekstil OSB’ye kurduğumuz baraj vardı. Türkiye’de ilk defa DSİ, tekstil OSB için baraj yaptı ve buranın masraflı olması ve su tutması probleminde dolayı, bunu Karma OSB’de yapamadık”.

UŞAK TEKSTİL OSB, SIK SIK GEDİZ NEHRİ’NDEKİ KİRLİLİK NEDENİYLE ELEŞTİRİLİYOR
Uşak Tekstil OSB, sık sık Gediz Nehri’ndeki kirlilik nedeniyle eleştiriliyor. Uşak OSB’nin yanı başında bulunan Güneli Köyü Muhtarı Himmet Özdemir, “Kirlilik hiçbir zaman bitmedi ve OSB’nin arıtmasının bulunduğu yere de güvenlikçi dikmişler. Burada önceden bitkiler vardı, kurbağalar ve balıklar olurdu, şimdi yok. Burası için bir önlem alınmalı veya arıtma sistemi bu şekilde çalışmamalı” ifadesini kullandı.  İsmail Güneş’in devlet bütçesinden ilk defa yapıldığını belirttiği barajın isminin Uzundere Barajı olduğu belirtildi.  Söz konusu barajın 30 metre yüksekliğinde olduğu ve 3 milyon metreküp su tuttuğu kaydedildi.

BBC TÜM BÖLGE İÇİN BİR DOSYA HABER HAZIRLAMIŞTI
Öte yandan Gediz Nehri’ndeki kirlilik bölgedeki tüm sanayi tesisleriyle ilgili olarak görülüyor. Uşak ve Manisa’nın ilçelerindeki sanayi tesisleri zaman zaman eleştirilerin odağında yer alıyor. Daha önce konuyla ilgili BBC’de bazı haberler çıkmıştı. “Gediz’den sofraya: Kirliliğin bedeli” başlıklı haberde, bölgedeki kirliliğin sebepleri ve çözüm yolları ele alınmıştı.

UŞAK OSB BAŞKANI AĞAĞOLU, DAHA ÖNCE YAPTIĞI AÇIKLAMADA, MİLLETVEKİLLERİ TARAFINDAN ENGELLENDİKLERİNİ ÖNE SÜRMÜŞTÜ

Öte yandan AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş’in “Emrinizdeyiz” ifadesini, akıllara Uşak OSB Yönetim Kurulu Başkanı Halil Ağaoğlu’nun daha önce milletvekillerine yönelik açıklamalarını getirdi. 5 Kasım 2019’da Uşak OSB’nin Yönetim Kurulu’yla birlikte bir basın açıklaması yapan ve burada dönemin Valisi Funda Kocabıyık’ın dışında başka kimseyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı ziyaret etmeyeceklerini belirten Ağaoğlu, şu açıklamayı yapmıştı: “Bizi şikayet edenler, bunun içinde AK Partili olanlar da var. Onlar gösteriyorlar şurayı-burayı kazın diye. Şu anda ciddi bir talep var ve biz zar zor bazı firmaları ikna ettik. Şu anda buraya 150 firma yatırım yapmak istiyor ve yer veremiyoruz. Bazılarının kulaklarına kar suyunu kaçırmamız lazım. Ben buranın başkanıysam eğer, ben bazı kişileri şu anda Cumhurbaşkanına şikayet ettim ve haber bekliyoruz. Ben şikayetlerimi hep Uşak için yaptım ve engelleniyoruz. Ben bizim taleplerimizin Cumhurbaşkanı’na çıktığını sanmıyorum. Vekiller hep halledeceğiz diyorlar ve bizim taleplerimiz engelleniyor. Şu anda burada takılıp kaldık ve lütfen siz de bunu gazetelerinizde değerlendirin. Ben 2 sefer tarafları şikayet ettim. Zaten bundan sonra ekibimle gideceğim, ne vekiller ne de her hangi bir bürokratı yanımıza almayacağız. Milletvekilleri şu anda bizim yanımızda değiller ve bu olay 2 buçuk yıldır sürüyor. Bir gün bizi alın gidelim neden böyle oldu bilelim. Doğu’daki vekiller, gerekirse şahsı hırpalıyor ve işi görüyor. Maalesef bizim vekiller yanımızda değil. Ben Mehmet Altay’a ‘seni şikayet edeceğim’ dedim. O anda telefonla uğraşıyordu ve ‘edin’ dedi. Vekillerimiz yanımızda olsa sevinirdik ve bana garezleri var gibime geliyor. Ben kendilerine de söyledim ve biz artık onlarla diyalogu kestik. Sayın Valimiz tarafsız ve olumlu bakıyor fakat o da devletin valisi.”

Editör: TE Bilişim