Uşak’ta hedef alınan ismin ataması yapıldı! Mehmet Akif Şanlı, vekillik için başkan yardımcısı oldu Uşak’ta hedef alınan ismin ataması yapıldı! Mehmet Akif Şanlı, vekillik için başkan yardımcısı oldu

AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından istifası etmesi istenerek, görevden uzaklaştırılan eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in kente önemli hizmetler yaptığını belirterek, “Benim de oturduğum Öveçlerde 20’ye yakın süs havuzu vardı ve hiçbiri çalışmıyor.  İşte Mansur Yavaş’ın yönettiği Ankara bu. Lafa gelince pek çok söz verenlerin sonunun ne olduğunu görüyoruz. Bu ülke bizim var olan değerlere sahip çıkalım. Ağaçlara ve parklara sahip çıkalım” dedi.
AK Parti Uşak Milletvekili Dr. İsmail Güneş, TBMM’de yaptığı basın toplantısında, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından görevden alınan eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in hizmetlerini övdü.
Ağaçlandırma üzerinden Melih Gökçek ve Mansur Yavaş dönemini kıyaslayan Uşak Milletvekili İsmail Güneş, “AK Parti dönemlerinde 5.6 milyon hektar alanda çalışma yapıldı ve yaklaşık 5 buçuk milyar fidan toprakla buluşturuldu. Yaptığımız ağaçlandırma ve rehabilitasyon çalışmalarımız, Dünya Tarım Örgütü tarafından 46’dan 27. Sıraya yükseldi. En çok ağaçlandırma yapan ülkeler arasında Avrupa 1.si ve dünya 4.süyüz.  Geleceğe nefes sloganıyla 11 Kasım tarihli milli ağaçlandırma günü ilan edildi. Sadece Türkiye’de değil, aynı zamanda yaşadığımız kentte de büyük atılımlar yapıldı. Son 19 yılda belediye başkanı olan Melih Gökçek, o dönemde 2019 yılına kadar Ankara’da yaklaşık 19 park varken bunun sayısını 393’e ulaştırdı. Bunun 19’u rekreasyon alanıdır. Dünyanın başlıca kentlerinde 1 veya 2 bu tip alan var” dedi.

ANKARA’DA KİŞİ BAŞINA DÜŞEN YEŞİL ALAN ORANI 20 METREKAREDEN 19’A DÜŞMÜŞ!
“Melih Gökçek başkan olduğu dönemde kişi alanına düşen yeşil alan 2,08 metrekareyken, görevi sonlandırıldığında 20 metrekareye çıktı” diyen Güneş, şöyle devam etti: “Ankara’nın nüfusu aynı kalsaydı, bu oran kişi başına 40 bin metrekareyi bulacaktı. Ne yazık ki 2019 yerel seçimlerinden itibaren nüfus artmasına rağmen ağaçlandırma alanı artmadı ve 19 metrekareye kişi başı düşen yeşil alan oldu.”

BU ÜLKE HEPİMİZİN AĞAÇLARA, PARKLARA VE BAHÇELERE SAHİP ÇIKALIM
Güneş, “Ulaşım için pek çok adımlar atılmıştı ve bugün kullandığımız 1071 Malazgirt bulvarı için zorluklar çıkmıştı. Ben şimdi sizlere Melih Gökçek döneminde Ankara’ya yapılmış belli başlı projeleri anlatmak istiyorum. Dikmen Vadisi, mezbelelikten yeşil alana çevrilmişti. 50. yıl parkı bu hale geldi. Harikalar diyarı, daha kurak bir alanken yeşil bir alan haline getirildi.  Kuzey Ankara sizin bildiğiniz gibi çok kötü şartlardayken, insanların zevk aldığı bir alan haline getirildi.Benim yaşadığım Öveçler Vadisi’nin 2015’te yapımına başlandı ve gecekonduların olduğu Öveçler Vadisi, insanların yaşamını sürdürdüğü ve havuzların olduğu bir alan haline getirildi. Bunlardan dolayı Cumhurbaşkanına ve Melih Gökçek bey efendiye teşekkür ederim. Şimdi gelelim günümüze, bazı çevreler ağacı sevdiğini söylüyor. Gezi olaylarını hepiniz hatırlıyorsunuz, 3-5 ağaç için dükkanları harabeye çevirenler var. Sınırısınız ki bunlar ağacı seviyor. 2019’da iktidara gelen CHP zihniyeti, Öveçlerdeki tabeladaki 2014’ü silmişler. Buraya ilave ağaç dikmek yerine ağaçları koruyamadılar ve kuruttular. Orada pek çok süs havuzu vardı ve ne yazık ki bunlar onları da koruyamadılar. Burada 20’ye yakın süs havuzu vardı ve bunların hiçbiri çalışmıyor. Bunların yaptığı şudur, havuz niye çalışmıyor ve yok covid varmış başka bir şey varmış. İnsanları yazıyla kandıracaklarını sanıyorlar. Bu yönetim yeni hizmet yapmak yerine var olan hizmetleri dahi koruyamadılar. Buradaki süs havuzlarının pek çoğu yerinden sökülmüş ve 20 havuzun çoğunun içine toprak konmuş. İşte Mansur Yavaş’ın yönettiği Ankara bu. Lafa gelince pek çok söz verenlerin sonunun ne olduğunu görüyoruz. Bu ülke bizim var olan değerlere sahip çıkalım. Ağaçlara ve parklara sahip çıkalım.”

Editör: TE Bilişim