14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan 2023 Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimleri için Milletvekili aday adayları partilerine başvurularını gerçekleştirmeye başladı. Başvuruların kısa sürede tamamlanacak olması nedeniyle partilerde yoğunluk yaşanmaya başlandı.

İYİ Parti’de başvuruların başlamasıyla beraber İYİ Parti Genel Merkezine Milletvekilliği aday adaylığı başvuru evraklarını teslim eden iş insanı Mehmet Onur Başaltın, İYİ Parti Uşak Milletvekili aday adayı olduğunu duyurdu.

Uluslararası Pazara Made in Uşak damgasını Vuracağız

Milletin genç, dinamik, iyi ve cesur insanları göreve çağırdığını ifade eden iş insanı Mehmet Onur Başaltın, milletin sesine kulak verdiğini ifade ederek “Uşak’ta iş dünyasının, gençlerimizin kısacası milletimizin sorunlarını ve çözümlerini çok iyi biliyorum. Uşak ilimizi kalkındırmak, sanayimizi güçlendirmek, istihdam sayısını artırmak ve ihracat şampiyonu yapmak için geliyorum” dedi. Uşak’ta üretilen ürünlere  Avrupa pazarı başta olmak üzere bir çok pazarda ciddi rağbet olduğunu ifade eden Başaltun bu üreticiyi ve tüketiyi bir araya getirecek önemli organizasyonlarla ürünlerimizi ihracat yoluyla Dünya pazarlarında sergileyeceğiz dedi.

MEHMET ONUR BAŞALTIN KİMDİR?

Uşak Bölmeli Gurbetçi bir ailenin çocuğu olarak  Almanya da doğan Mehmet Onur Başaltın’ın  ilk, orta ve lise eğitimini Almanya’da tamamlamıştır. BBW Hochschule Üniversitesinden mezun olan Başaltın, aynı üniversiteden Uluslararası ticaret alanında  yüksek lisansını tamamladıktan sonra FH Burgenland Üniversitesinde İşletme Yönetimi alanında da 2. yüksek lisansına devam etmektedir.

Mehmet Kahveci: Çarşı Uşak'ın esnafımız için en doğru olacak şekilde tamamlanmasını sağlayacağız Mehmet Kahveci: Çarşı Uşak'ın esnafımız için en doğru olacak şekilde tamamlanmasını sağlayacağız

2011 yılında atıldığı iş hayatında, şu anda Uşak’ta ve Almanya’da kurduğu tekstil, lojistik, özel güvenlik, alt yapı ve uluslararası ticaret danışmanlığı gibi birçok alanda ticari faaliyetlerine devam ediyor.

Siyasi hayatına İYİ Parti Uşak İl Teşkilatında başlayan Başaltun İYİ Parti Uşak Uluslararası Politikalardan Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevinde iken milletvekili olmak için parti yönetiminden istifa etmiştir. Almanca, İngilizce, Rusca ve Fransızca bilen Mehmet Onur Başaltun evli ve 2 çoçuk babasıdır.

Editör: TE Bilişim