Uşak’taki afaki zamların düşürülmesi için teklif sunacaklar! Uşak’taki afaki zamların düşürülmesi için teklif sunacaklar!

AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda Cumhurbaşkanlığı bütçe görüşmelerinde de bazı siyasi açıklamalar yaptı.

Cumhurbaşkanlığı hükümeti sistemine karşı çıkanlara yanıt veren Güneş, “Daha önceki parlamenter sistemin sanki Türkiye’yi uçuruyormuş gibi bir algı yarattılar. Geriye dönüp baktığımız zaman çok partili hayata geçtiğimizde, 1 parti parlamentonun yüzde 50’sinden fazla vekil çıkarıyorsa sorun yok.  Fakat yüzde 50’nin altında kaldıklarında hep sorun olmuştur. Parlamenter sistemin en büyük zafiyeti, uzun süre hükümet kurulamaması. Demirel’in hükümeti var 123, 1 yıllık hükümetler var. Baktığınız zaman 1 yıl 2 aylık hükümetler var. Bu kadar kısa sürede Türkiye’nin geleceğini planlamanız ve yatırım yapma imkanınız olmuyor. 2017’de bir referandum yapıldı ve halkın yüzde 50’den fazlası bu sisteme geçişi istedi. Bu sistemde yeni hükümeti halk kuruyor. Hükümetin kuruldu ve kurulmadı gibi bir derdi yok. Ötekinde ise milletvekilleri cumhurbaşkanından yetki alıyor ve hükümet kuruyor” dedi.

Türk siyasi tarihine geçen Güneş Otel olayını hatırlatan Güneş, “Şimdi diyorlar ki gen soru verip, hükümet düşürüyorduk. 446 gen soru verilmiş ve bugüne kadar düşen 2 tane. Demirel hükümetinden 11 vekil CHP’ye geçti ve o zaman devrildi. 11 vekil de rahmetli Ecevit zamanında bakan oldu. Diğer bir hükümet de Mesut Yılmaz’ın geçici hükümeti” dedi. Güneş, şöyle devam etti; "Halk tarafından seçilen Cumhurbaşkanı halkı temsil etmiyor da, Meclis tarafından seçilmiş Cumhurbaşkanı mı halkı temsil ediyor? Demirel 450 oydan 244’ünü aldı bu mu halkı temsil ediyor. Ahmet Necdet Sezer 550’den 330 oy almış ve bu mu halkı temsil ediyor? Bizim Cumhurbaşkanımız partili, Ahmet Necdet Sezer partisiz. Cumhurbaşkanımız halk tarafından seçildi, bu Cumhurbaşkanımızın atadığı valiler, partinin valisi oluyor. Demirel ve Tansu Çiller döneminde atananlar devletin mi? Tamamen yanlış düşünüyorsunuz. Cumhurbaşkanı kimseyi ulaşamıyor diyorsunuz, CİMER ile 4 milyondan fazla vatandaşımız cumhurbaşkanına ulaşmış. Kaç kişi eskiden giriyordu ve bugün kaç o gün kaç kişi?  Devleti kutsayalım ama devletin içindekilerin yanlışlarını da söyleyelim. Başbakanı biri asıyorsa, bu devleti eleştirmek değil, onu yapanları eleştirmektir. 80 darbesinde 1 sağdan ve 1 soldan birini asmak devletin değil, o günkü kişilerin suçudur. Bugün devlet kara para aklıyor diyenler devlet düşmanıdır. Siz bunları karıştırıyorsunuz”.

Editör: TE Bilişim