Seçimlere çok az bir süre kaldı ve #stratejikoyhareketi Ege Bölgesi’nde il il D'Hondt sistemine göre bir çalışma yaptı. Söz konusu çalışmaya göre Millet İttifakı’nın bileşenlerinden İYİ Parti’nin oyunun artması durumunda, CHP’nin her hali karda 1 milletvekili çıkardığı ve böylelikle İYİ Parti’nin de 1 milletvekili çıkararak, Uşak’ta muhalefetin üstünlüğü ele geçireceği hesaplandı. Konuyla ilgili #stratejikoyhareketi adına Twitter hesabından bir paylaşım yapıldı. Yapılan paylaşımda, “İl İl D’Hondt sistemine göre çalıştık, olabildiğince bilimsel yöntemlerle, oyunuzu nereye vermenin en faydalı olduğunu hesapladık. Herkes gönlünden geçene oy vermek ister, ama bu seçim önemli. Kazandıran partilerde birleşelim” ifadesine yer verildi.

Muhammet Gür, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Mansur Yavaş’la aynı kaderi yaşıyor Muhammet Gür, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Mansur Yavaş’la aynı kaderi yaşıyor

UŞAK İÇİN HESAP ŞU

Uşak’la ilgili yapılan hesaplama ise şöyle: “CHP’den ciddi oranda oy azalsa bile vekilini kaybetmiyor. İYİ Parti ise oyunu birkaç puan artırışa muhalefet ilave vekil çıkarıyor”. Öte yandan İYİ Parti’nin birinci sıra adayı Muhammet Gür, kentte ikamet etmesi ve seçimden seçime değil, sürekli Uşak’ta yaşamasıyla dikkat çekiyor. Gür, daha önce Uşak Belediye Başkan Yardımcılığı görevini yapmış ve son yerel seçimde bin oy gibi bir farkla seçimi kaybetmişti. Gür’ün şahsi oylarıyla muhalefetin oylarının birleşmesi durumunda Millet İttifakı’nın Uşak’ta 2 vekil çıkarması mümkün gibi gözüküyor.

Resim

Editör: TE Bilişim