Uşak İYİ Parti’nin 14 Mayıs seçimlerindeki, ikinci sıra milletvekili adayı Or. Dr. Dalyan Özdemir’in istifa ettiğine dair iddialar sosyal medyada yer aldı ve bu bilginin doğru olup olmadığını teyit ettik. İlk olarak bugün akşam saat 19:11’de Opr. Dr. Dalyan Özdemir’le bir görüşme yaptık ve yoğun ameliyat programı olduğu için çalışmalara katılamadığını ifade etti. Özdemir, her hangi bir istifa dilekçesi vermediğini ve istifa ettiğine dair iddiaların doğru olmadığını dile getirdi.

Söz konusu iddiaların başka sosyal medya hesapları ve bazı basın mensupları tarafından paylaşılması üzerine, kentteki bazı siyasetçiler ve sivil toplum kurumu temsilcileri, telefon üzerinden ulaşarak bu bilginin doğru olup olmadığını sordular. Bunun üzerine İYİ Parti Uşak İl Başkanı Ayşegül Obalı’yla saat 21:46’da bir telefon görüşmesi yaptık.

Uşak’ta memurların topluca CHP’ye yakınlaştığı para için karar Uşak’ta memurların topluca CHP’ye yakınlaştığı para için karar

 Obalı, “Dalyan beyin ameliyat programı biraz yoğun ve bu nedenle Uşak’taki programlara katılamadı. İstifa ettiğine dair iddialar doğru değil. Tolga Pirinçci’nin de ikinci sıraya geldiğine dair ifadeler de gerçekçi ve kanuna uygun değil. YSK’nın kuralları gereği Dalyan bey istifa etse dahi yerine yedeği olan isim gelir. Tolga bey yine üçüncü sıra aday olur. Özetle Dalyan beyin istifası ve bununla paralel Tolga beyin de ikinci sıraya geldiğine dair iddialar gerçekçi değil” dedi.

Editör: TE Bilişim