İYİ Parti Uşak Milletvekili adayları Muhammet Gür ve Tolga Pirinçci, Ramazan ayı nedeniyle kan stokları tükenen Kızılay Kan Merkezi’ne bağışta bulundu. Ramazan ayı nedeniyle, kan bağışı toplamakta güçlük çeken Kızılay Kan Merkezi, bazı ameliyatlara ve acil hastalara yanıt vermekte güçlük çekmeye başladı. Konuyla ilgili yerel ve yaygın medyada bir çok haber yer alırken, Kızılay’ın Kahramanmaraş merkezli depremde çadır satışı yapması ve normal zamanda da kanı ücretle hastanelere sattığına dair haberler, bağışçıların azalmasındaki etmenler olarak dikkat çekti.

İYİ Parti, CHP, DP, SP, DEVA ve Gelecek Partisi’nin oluşturduğu Millet İttifakı’nın Uşak’taki İYİ Parti Milletvekili adayları Muhammet Gür ve Tolga Pirinçci, tükenmekte olan kan stoklarının hayati bir ihtiyaç olduğunu belirterek, bağış kampanyasına destek oldu.

Bir 1 kişi görseli olabilir

15 Temmuz Şehitleri Meydanı’nda yer alan Kızılay Kan Merkezi’nin bağış toplama aracında, kan bağışında bulunan Muhammet Gür ve Tolga Pirinçci’ye İl Başkanı Ayşegül Obalı, Merkez İlçe Başkanı Murat Taşkın ve parti teşkilatı mensupları eşlik ettiler. Burada bir açıklama yapan İYİ Parti Uşak Milletvekili Adayı Muhammet Gür, Kızılay’la ilgili çıkan olumsuz haberleri üzüntüyle takip ettiklerini ve şu andaki yönetimin yaptığı yanlışlara rağmen halkın hayati ihtiyacı olan kan stokları için bağışta bulunacaklarını belirtti.

Burada gazetecilere bir açıklama yapan Gür, “Son dönemlerde yaygın medyada, kan stoklarımızın bittiği ve bazı ameliyatların geriye sarktığı kamuoyuna duyuruldu. Kızılay’la ilgili her ne kadar bir çok gerçekleri öğrensek de, Kızılay yönetiminin afet döneminde çadır ve kan sattığına şahit olsak da, 1860 yılında kurulan Kızılay’ın zor günlerde milletin yanında olması gerektiğine inanıyoruz. Kızılay, bugüne kadar zor zamanlarda tutunacağımız bir dal oldu. Tüm siyasilerden bu kampanyaya destek olmasını istiyoruz. Hatta sayın Cumhurbaşkanı da bu kampanyaya destek olmalı. İnşallah Kızılay eski haline gelir ve buna canı gönülden inanıyorum” dedi.

Uşak Sol Partili Ahmet Aydemir: Yerli üretici bitti, ithal canlı hayvan Uşak'a da girmiş durumda! Uşak Sol Partili Ahmet Aydemir: Yerli üretici bitti, ithal canlı hayvan Uşak'a da girmiş durumda!

Öte yandan Gür ve Pirinçci’nin yanı sıra parti mensupları da kan bağışında bulunarak, kampanyaya destek oldular.

Editör: TE Bilişim