İYİ Parti Uşak Milletvekili Adayı Muhammet Gür, 14 Mayıs seçim sonuçlarına kesin olarak itiraz ettiklerini ve kent merkezinde bulunan tüm sandıkların sayılmasını ve buradan çıkacak sonuca herkesin razı olacağını belirterek, “Sandıkların yeniden sayılmasından kimse çekinmemeli. Bu yapılırsa vicdanlar rahatlar. Çıkacak sonuca da kimse itiraz etmez” dedi. İYİ Parti Uşak İl Gençlik Kolları Başkanı Avukat Yaşar Kaya, Uşak Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’na tüm sandıkların sayılmasına dair talepte bulunduklarını ve bunun gerçekleşmediğini belirterek, “295 sandıkta yeniden sayım istedik” dedi.

14 MAYIS SEÇİM SONUÇLARI UŞAK’TA HALA NETLEŞMEDİ

Uşak'a hizmetkar olmaya gelen Muhammet Gür: Sırtımı önce Allah’a, sonra siz değerli hemşerilerime dayadım! Uşak'a hizmetkar olmaya gelen Muhammet Gür: Sırtımı önce Allah’a, sonra siz değerli hemşerilerime dayadım!

14 Mayıs seçim sonuçları, Uşak’ta hala netleşmezken, AK Parti Uşak İkinci Sıra Milletvekili adayı Fahrettin Tuğrul, milletvekili seçildiğini sosyal medya hesabından ilan etti ve teşekkür mesajı paylaştı. Fakat aradaki farkın çok düşük olduğunu ve sayılmayan oylarının bulunduğunu öne süren İYİ Parti Uşak İl Teşkilatı da, sandıklarda yeniden inceleme için Merkez İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’na dilekçeyle başvurdu. Başvurunun ardından bir basın toplantısı yapan İYİ Parti Uşak İl Başkanı Ayşegül Obalı, Milletvekili Adayı Muhammet Gür ve parti yöneticileri, kentte partilerine oy veren 44 binin üzerindeki vatandaşın hakkını arayacaklarını ifade etti. Basın toplantısında yapılan itirazlarla ilgili bilgi veren İYİ Parti Uşak İl Gençlik Kolları Başkanı Avukat Yaşar Kaya, tutanaklar ve sandıklardaki rakamlar arasında uyumsuzluklar gözlemlediklerini ve sadece Merkez İlçe Seçim Kurulu’nda sayılan 1 sandıktan 2’şer oyun AK Parti’ye kaydırıldığını tespit ettiklerini ifade etti. Kaya, “İlimizde gelen ıslak imzalı tutanakların 72’sinde tutanak altında mühür yok ve bu 105 tutanaktaki geçerli oylar sayısında bir uyumsuzluk var. Eksik ve fazla yazılanlar var. 170 tutanakta geçersizlik sebepleri belli değil ve bunun belli olması lazım. Geçersiz oylar yeniden 170 sandıkta yeniden sayılmalı. 120 tutanakta seçmen sayısı ve oy sayısı tutmuyor ve bunlar doğru ifade edilmemiş. 14 Mayıs gecesi 1 tutanakta tutarsız rakamları gördük ve Merkez İlçe Seçim Kurulu’nda oy çuvalı tekrar sayıldı ve yeniden sayımda 1 Yeniden Refah ve MHP’nin hanesinden AK Parti’ye yazılan oylar var. Her sandıkta 2 oy bu şekilde geçirilmiş olabilir. O an sadece Merkez İlçe Seçim Kurulu’nda 2 oy AK Parti’den düştü. Merkez İlçe Seçim Kurulu’nda YSK verilerine baktığımızda CHP’nin 25 oyu Vatan Partisi’ne, İYİ Parti’nin 68 oyu sıfır olarak girmiş. Doğrudan 68 oyumuz sıfır olarak geçirilmiş” dedi. Kaya, Merkez İlçede bulunan 295 sandığın yeniden sayılmasını talep ettiklerini kaydetti.

MUHAMMET GÜR: SANDIK İRADESİ TECELLİ ETSİN VE VİCDANLAR RAHATLASIN

2019 yerel seçimlerinde de benzer bir durum yaşayan ve seçimi çok az farkla Merkez İlçe Seçim Kurulu’ndaki sayımla kaybeden İYİ Partili Muhammet Gür, sandık iradesinin tecelli etmesini istedi. Gür, “Sandık iradesinin yeniden tecelli etmesini istiyoruz. Sandıkların açılıp yeniden sayılmasından kimse kaçınmasın ve biz çıkacak sonuca da razı olacağız.  Kazansam da çok az ve kaybetsek de çok az oyla kaybedeceğimiz bir seçim olacak. Demek ki bir irade var. Biz Uşak olarak en başarılı iliz. Son dönemlerde teşkilatımız üzerine bir takım karalama kampanyalar yürütülüyor. Türkiye ortalamasının üzerindeki bir oy oranı aldık. Hata aramaya kalkarsanız hatasız kul olmaz. Bu insan unsuruna dayanan bu tür çalışmalar sandıklarda da var. Orada da neticeyi giren insan. Sabah 6’da başlayıp gece 11’e varan bir çalışmada her türlü hata olur. Yorgunluk ve uykusuzluk beraberinde geliyor. Yeniden sandıkların sayılmasından kimse kaçmamalı. Ondan sonra biz de kim haklıyla hakkını teslim ederiz. Yeterince personelimiz ve arkadaşımız var” diye konuştu.

Öte yandan İYİ Parti Uşak İl Başkanı Ayşegül Obalı da, “Boş bırakılma gibi bir durum yok ve en fazla eğitimi biz verdik. Seçime 1 gün kala tekrar bir eğitim verildi ve sandıklarımızda yüzde 99 doluluk mevcut. Boş olanlarda da tamamlama işlemi yaptık. Maalesef 21 yıllık iktidarda böyle şeylerle karşılaştık” ifadesini kullandı. 

Editör: TE Bilişim