CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba, geçtiğimiz günlerde İsmetpaşa Caddesi'ndeki cephe düzenlemesiyle ilgili yaptığı açıklamaya yanıt veren Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın ve AK Parti Uşak İl Başkanı Fahrettin Tuğrul'a cevap verdi. Parti binasında basın açıklaması yapan Ali Karaoba'ya Merkez İlçe Başkanı Uğur Dümen, parti üyeleri ve İsmetpaşa Caddesi'nde işyeri bir grup esnaf eşlik etti. AK Parti Uşak İl Başkanı Fahrettin Tuğrul'un "Sokak siyaseti yapıyor" eleştirisine yanıt veren Karaoba, "Fahrettin Tuğrul doğru söylüyor, ben sokak siyaseti yapıyorum. Ben saraydan atanarak il başkanı olmadın ve halkın gerçek sorunları sokakta" dedi. 

CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba, parti binasında yaptığı basın açıklamasında ilk olarak Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın'ın eleştirdiği "Sen" hitabıyla ilgili konuştu. "Sen" hitabının küçümseme veya saygısızlık olarak algılanmaması gerektiğini ve kötü bir niyetle ağızdan çıkan bir söz olmadığını ifade eden Ali Karaoba, "İktidar partisinin belediye başkanı ve il başkanı bize yanıt vermişler. Verilen cevaplarda, sanki memlekette iyi bir şeyler yapılmasına bizim karşı olduğumuz gibi bir intiba uyandırılmaya çalışılmış. Ben her 2 siyasinin de bana verdikleri yanıtları okudum. Basın toplantısının özeti şudur: “Biz iktidardayız ve her yaptığımız ‘mubah’ ve CHP ve diğer muhaliflerin eleştirileri ‘günah’” şeklindedir.  Tabii yine de biz Uşak halkı, İsmetpaşa Caddesi esnafı ve temsil ettiğimiz siyasi partimizin taleplerini bir kez daha dile getireceğiz ve saygımızı bozmadan cevabımızı vereceğiz.  Saygımızı bozmadan diyorum çünkü toplantıda Sayın Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, siyasette nezaketin de önemli olduğunu aktaran Başkan Çakın, bizim “sen” şeklindeki ifademize takılmış. Bunu kişisel olarak gücendiği için düzeltelim ve niyetin kötü olmadığını dile getirelim." dedi. 

BENİM AÇIKLAMAMDA BİR TANE YALAN İFADE YOK

Ağır milliyetçi Özkan Yalım, Kanadalılara ait altın madeni için tek kelime etmedi Ağır milliyetçi Özkan Yalım, Kanadalılara ait altın madeni için tek kelime etmedi

"Yine Sayın Mehmet Çakın, açıklamalarında bizim yalan beyan verdiğimizden dem vurmuş" diyen Ali Karaoba, şöyle konuştu: "Benim açıklamamda yalan bir tane ifade yok. Yapılmış olan somut bir anket var ve bu ankete göre bir açıklama yaptım. Hadi anket yalan, yapılan ihalenin miktarı ve kime verildiği de resmi kayıtlarda var. Hadi ihale de yalan cadde her tarafa iskeleler kuruldu ve esnafımız şu anda adam akıllı iş yapamıyor. Hadi bunlar da yalan, ben CHP İl Başkanı Ali Karaoba olarak Turan Pasajı’ndaki bir mülkün temsilcisiyim ve bize de cephe düzenlemesine dair evrak geldi. Sayın Başkan Çakın, açıklamanızda hep YALAN BEYAN diye dem vurup durdunuz ama bana neyin YALAN OLDUĞUNU açıklar mısınız?   Şimdi ben operatör doktorum ve ameliyat yapmaya yetkim var. Yetkim var diye ben hiç alaka yokken dalak ve böbrek mi alayım? Herkese sorduk diyorlar ve buradaki hak sahipleri ve esnaf sadece AKM’ye çağrılmış. Fakat kimse ne kadara yapılacağını, bunun kendilerine nasıl bir maliyet çıkaracağını, hangi malzemenin kullanılacağını bilmiyor. Bir firma bulunmuş ve bu iş onlara verilmiş. Belki şirket ucuz ve adi malzeme kullanacak ve vatandaşa pahalı olanı kullandım diyecek.
Ben senin dediğin firmaya niye yaptırayım? Birim fiyatını ver daha ucuzunu belki ben bulacağım. Bu malzemelerin çoğu ülkede üretilmiyor ve bunun fiyatı neye göre ödenecek. Dolar yükseliyor ve yarın öbür gün bu fiyat artacak mı artmayacak mı? Bunun sözünü verin. Bana yalan siyaseti yapıyor diyen Sayın Belediye Başkanı ve AKP İl Başkanı’na sormak istiyorum. Pudra şekeri de mi yalan çıktı.
700 bin dolarlık saat de mi yalan çıktı.Kabataş yalanı da kaç Cuma geçti ve ortaya çıkmadı. Sürekli kendi kendini yalanlayan bir iktidar karşımızda var. Sadece kendi kendini yalanlamayan ve aynı zamanda sıkıştığında “KANDIRILAN” bir iktidar var. Ayrıca Sayın Mehmet Çakın’a soruyorum seçildiniz ve aradan epeyce bir süre geçti. Adaylık döneminde bir çok vaat verdiniz. Tramvay, millet bahçesi v.s. bu vaatlerinin yüzde kaçını yaptınız?"

"AKP İL BAŞKANI DOĞRU SÖYLÜYOR, BEN SİYASETİ SOKAKTA YAPIYORUM, SARAYDA DEĞİL"

AK Parti Uşak İl Başkanı Fahrettin Tuğrul'un kendisini sokak siyaseti yapmakla eleştirdiğini hatırlatan Ali Karaoba, "Bunu bir eleştiri olarak kabul etmiyorum. Bence Sayın Fahrettin Tuğrul doğruyu söylemiş. Ben doğru söze doğru, yalana yalan derim.  Zaten sokak insanın devlette tanıştığı ilk yerdir. Kaldırıma ayağınızı attığınız andan itibaren devletle muhataplığınız başlamıştır. 
Evet ben sokak siyaseti yapıyorum. CHP İl Başkanlığına da, sokak sokak gezerek seçildim. Saraydan aday gösterilerek bir siyasi partinin başkanı olmadım. Ben her gün sokaklarda akşam evine nasıl ekmek götüreceğini düşünen insanlarla konuşuyorum.  Ve sayın Fahrettin Tuğrul'a şu tavsiyelerde bulunuyorum; lütfen sokağa çıkın, gerçek hayat sokakta, haya pahalılığı sokakta, aç ve işsizler sokakta. Kalacak ev veya yurt bulamayan öğrencilerimiz sokakta.  Bizler, her zaman sokakta olacağız ve bu memleketin kurtuluş yönünü kendi vatandaşımızla omuz omuza vererek tayin edeceğiz. Bizler sokakların siyasetçisi olmaya devam edeceğiz, saraylarda bizim her hangi bir işimiz olmayacak" dedi. Öte yandan Ali Karaoba, Uşak Belediyesi'nin gönderdiği cephe düzenlemesiyle ilgili evrakları basın ve katılımcılarla paylaştı. 

Editör: TE Bilişim