Merkez Bankası eski Başkanı Uşaklı Durmuş Yılmaz da hesap hatası yaptı Merkez Bankası eski Başkanı Uşaklı Durmuş Yılmaz da hesap hatası yaptı
AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay, 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümü nedeniyle bir açıklama yaptı. AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay, 15 Temmuz ihanetinin milletin kararlılığıyla ve cesaretiyle bertaraf edildiğini söyledi. 

AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay, “15 Temmuz 2016 gecesi Milli İradeye kasteden hainlerin darbe girişiminin üzerinden bir yıl geçti. O gece, Türkiye’nin tüm şehirlerinde, meydanlarında, sokaklarında, her görüşten, her hayat biçiminden vatandaşlarımız, iradesine, demokrasisine, geleceğine sahip çıkmak için, aynı duyguyla, aynı heyecanla, aynı kararlılıkla bir araya geldi. Türkiye Büyük Millet Meclisi de, partilerin ortak imzasıyla, tek yürek, tek vücut olarak darbe teşebbüsüne karşı millî iradeye sahip çıktı” dedi. 

“Kendisini bu ülkenin bir ferdi, bu milletin bir evladı olarak hisseden herkes, bu darbe girişiminin karşısında yer aldı” diyen Mehmet Altay, şöyle söyledi: “Daha öncesinde defalarca darbeler yaşayan bu asil millet, 15 Temmuz 2016’da bu gidişe ‘dur’ demiştir. Ülkemiz tarihinde ilk defa, bu çapta bir silahlı darbe teşebbüsü, bizzat millet tarafından engellenmiştir. Türkiye, demokrasi ve hukuk devletine olan bağlılığın, sadece yazıda, sadece sözde kalmayan, gerektiğinde vatandaşlarının canı pahasına bu değerlerin hayata geçirildiği bir ülke olduğunu tüm dünyaya göstermiştir. 15 Temmuz Direnişi, bir dönüm noktasıdır. Bir milletin çokuluslu saldırılara karşı destansı mücadelesidir, başkaldırısıdır, önlenemez yükselişidir. Bir ve beraber olduğumuzda, omuz omuza verdiğimizde içten ve dıştan planlanan ihanete tek vücut olarak direndiğimizde neleri başaracağımızın göstergesidir 15 Temmuz”. 

Mehmet Altay, “15 Temmuz; ülkesini, milletini ve değerlerini ayaklar altına alarak, tarihini ve onurunu satanlara karşı milletimizin “Çanakkale Ruhuyla” karşı koymasıdır. Göğüslerini kurşuna siper eden, tanklara karşı koyan, kendisine doğrultulan silahlara karşı bir adım bile geri adım atmadan vatanı için şehadete yürüyenlerin gecesidir. Yüce Allah’ın da yardımıyla gecenin karanlığından sabahın aydınlığına kavuştuğumuz 15 Temmuz gibi kara geceleri, Rabbim bir daha bu millete yaşatmasın İnşallah. 15 Temmuz Direniş Gecesinde başta Uşaklı Şehidimiz Mehmet Çetin olmak üzere o gece şehadet şerbeti içen tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, geride kalan yakınlarına sabr-ı cemil ve gazilerimize şükranlarımı sunar, aziz milletimize en derin selam ve saygılarımı iletirim” diye konuştu.

 
Editör: TE Bilişim