Özkan Yalım'dan zam açıklaması: Yaptım ama bir sorun bakalım niye yaptım! Özkan Yalım'dan zam açıklaması: Yaptım ama bir sorun bakalım niye yaptım!

AK Parti Uşak Milletvekili Mehmet Altay, Uşak’ın geri dönüşüm konusunda daha fazla çalışma yapması ve bu alanda ön plana çıkarak, ekonomik girdiyi artırması gerektiğini ifade etti.
İbrahim Ethem Karahan’ın hazırlayıp sunduğu Uşak Şehir Konuşmalarına katılan Uşak Milletvekili Mehmet Altay, günlük ortalama 2 bin ton tekstil ve diğer atıkların geri dönüşüme tabi tutularak, yeniden ekonomiye kazandırıldığını ifade etti. Uşak’ta rejenere iplik ve diğer geri dönüşüm tesislerinde yoğun bir istihdamın olduğunu dile getiren Altay, “Geri dönüşümle ilgili konuda Uşak gerçekten Türkiye’nin en önde gelen illeri arasında yer alıyor. Plastik geri dönüşümünden başka tekstil geri dönüşümünü de önemsiyoruz. Çünkü burada bildiğiniz gibi Organize Sanayi Bölgemizde çok sayıda fabrika var, üretimin olduğu bir yerde geri dönüşüm neden olmasın. Bu konuda OSB yönetimlerinin bazı çalışmaları olduğunu biliyoruz.  Turizm ile tanınmak güzel bir şey ancak, bizim avantajımız başka alan da yer alıyor belki. Bizim tek başımıza, bir Antalya, Aydın, İzmir gibi turizmde öne çıkmış iller varken, turizmde büyük bir il olalım dememiz abartılı bir iddia olur. Bu nedenle hangi konuda iddialı isek, bu konuda daha fazla çalışmalı, kendimizi geliştirmeli ve daha da ileri gitmeliyiz. Benim düşüncem Uşak’ın “Geri dönüşüm şehri” olarak anılması. Tekstildeki geri dönüşümün örme ve konfeksiyon ile de desteklenmesi gerekir” dedi.

Editör: TE Bilişim