Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, daha önce Uşak Belediyesi ekiplerinin depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle, sokak üzerinde güvenlik önlemi aldığı ve yapımı uzun yıllardır tamamlanmayan inşaatla ilgili yaptığı açıklamada, “Bu bina Uşak’ın görünümünü bozuyor. İnşaat depreme dayanıksız, nasıl devam ruhsatı verelim. Mülk sahibi mahkemeye gideceğini ifade etti, cehenneme kadar gidebilir. Bu bina vatandaşımızın can güvenliğini tehdit ediyor ve bizde belediye olarak vatandaşı koruma adına üzerimize düşeni yaparız” dedi. 

Özkan Yalım’ın yapmadığı en doğru iş! Özkan Yalım’ın yapmadığı en doğru iş!

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle, kentteki basın mensuplarıyla, Atatürk Kültür Merkezi’nde, sosyal mesafe kurallarına uyarak bir basın toplantısı yaptı. Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, ilk olarak 2020 yılı içindeki yatırımlarla ilgili bir sunum yaptı. Sunumun ardından gazetecilerin kentle ilgili sorularına yanıt veren Başkan Çakın,  Uşak Valiliği’nin sağ karşı köşesi ile Doğan Özkaraman Caddesi ve Ali Galip Kaya sokağın kesiştiği noktada bulunan çok katlı binada yıkılma tehlikesiyle ilgili de konuştu. Buradaki binanın deprem yönetmeliğinden önce inşa edilmeye başlandığını ve halen inşaat halinde kaldığını belirten Başkan Çakın, “Binanın yıkılma tehlikesi olduğu için daha önce Uşak Belediye olarak burada bir önlem aldık. Bina inşaatına devam edilmesi için inşaata uygun olması lazım. Fakat aradan geçen zaman ve deprem yönetmeliğinden önce inşaatın başlaması, bunu mümkün kılmıyor. Bu bina Uşak’ın görünümünü bozuyor. İnşaat depreme dayanıksız, nasıl devam ruhsatı verelim. Mülk sahibi mahkemeye gideceğini ifade etti, cehenneme kadar gidebilir. Bu bina vatandaşımızın can güvenliğini tehdit ediyor ve biz de belediye olarak vatandaşı koruma adına üzerimize düşeni yaparız” dedi. 
 

İYİ PARTİ MERKEZ İLÇE BAŞKANI'NA GÖNDERME: KOMİK DURUMA DÜŞÜYOR

SSK evleri olarak adlandırılan bölgedeki kentsel yenileme faaliyetleriyle ilgili son dönemlerde ortaya atılan iddialara da yanıt veren Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, bölgedeki kat farklarının ada bazında yapılan düzenlemelerden kaynaklandığını ve belediyenin yasaaların dışına çıkmadan hareket ettiğini söyledi. Ada bazında birleştirmelerin daha önce kanuni düzenlemelerle gündeme geldiğini açıklayan Başkan Çakın, "Göreve başladığımızda, bu bölgede yapılaşma ve uzlaşma çok zor hale gelmişti. Bizler bölgenin kendi kendini yenileyebileceğini öngördük ve bu noktada bir tutum izledik. Hiçbir vatandaşımızın mağdur olmaması için elimizden geleni yaptık. Kimseyi suçlamıyorum ama kentsel yenileme projesinde hak sahipleri bir dairem var ve ikinci biri olsun mantığı güdüyorlar. Emsal farkı, bizimle ilgili olmayan ve tamamen İmar Kanunu'nun çizdiği çerçeveye göre belirlenen bir durumdur. Hiç kimse belediye bana 3 ve ona 5 kat verdi diyemez. Burada ada bazında bir düzenleme söz konusudur. Ada bazında düzenlemeyle ilgili hukuki yükümlülüleri yerine getirenler, hakkı olanı elbette alır. Fakat burada bu işi siyasete malzeme etmek de yanlıştır. Araştırmadan ve sormadan bu tip iddiaları ortaya atmak, kentsel dönüşümde yeşil alan otel alanına çevrildi diye komik duruma düşmekle aynıdır" diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim