Meral Akşener, şu açıklamaları yaptı: 
SEÇİM TÜRKİYE’Yİ ÇOK YORDU, ÖNÜMÜZDE EKONOMİ GÜNDEMİ VAR
Sandıklara giderek oy kullanan partililerimize ve her yaştan vatandaşımıza yürekten teşekkür ediyorum. Ama gençlere ve kadınlara ayrıca teşekkür ediyorum. Demokrasiye sahip çıkan milletimizin oyları bizim için kıymetli. Yapılan tüm kara propagandalara rağmen milletimiz demokratik hakkını kullandı. Ülkemizde uzun zamandan beri bir  seçim gündemi var ve bu gündem Türkiye’yi çok yordu. Seçimin gündeminde kalan ve birikmiş bir çok sorun var. 
Bunların başında da ekonomi geliyor. Vakit kaybetmeden bu sorunlara eğilme ve çözülme zamanı geldi. Biz de milletimizin bize verdiği muhalefet görevini aynı seçmen velinimettir anlayışıyla yürüteceğiz. Seçmen bizim için en halis ölçüttür. Çünkü millet iradesinin üstünde hiçbir irade yoktur. Milletimiz bu seçimde söyleyeceğini söyledi. Bize düşen bu mesajı anlamak ve gereğini yapmaktır. İYİ Parti olarak bunu gereğiyle yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Milletimizin hiçbir mensubu, seçim sonuçları üzerinden bir karamsarlığa kapılmasın. Demokrasiye inanıyorsak, seçimler demokraside en temel göstergelerden biridir. 
HALK İRADESİ TARTIŞILMAZ, SANDIĞA SAYGI DUYARIZ
Demokrasilerde her şey tartışılabilir ve itiraz edilebilir. Fakat seçmenin oyunun sonuçlarına itiraz edemeyiz. Bana niye yok niye ona oy verdin deme hakkı kimsede olamaz. Millet iradesi başımızın tacıdır. Biz ilk günden beri milletimizin sesini dinleyerek hareket ettik. Sözlerimizin dışında hiçbir gücün, hırsın ve şahsi ihtirasın olmasına izin vermedik. Bu süreçte çok ağır eleştirilere maruz kaldık ve bedel ödedik. Milletimizin taleplerini dinleyeceğiz ve şunu unutmayın İYİ Parti burada ve Meclis’te, Türkiye’de. 
Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik ediyorum, milletimizin kararının hayırlı olmasını ve Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın bir ders çıkarmasını istiyorum. Umarım ki bu ülkenin herkesin cumhurbaşkanı olduğunu kabul eder ve ülkemizi yeniden makulde buluşturma imkanını tepmez. Her ne kadar Kısıklı’daki konuşması bu çerçevede olmasa da, çok üzüldüm Sayın Kılıçdaroğlu’nu kendini destekleyenlere yuhlattı. Artık makul olmasını yol edinir diye ummuştuk, bu ayıplı davranış sondur. Tüm Türkiye’nin umarım ki bu seçildiği bu son dönemde Tüm Türkiye’nin Cumhurbaşkanı olduğunu hatırlar. Bizim için sonuç esastır, yarın ilk gündür. 
6’LI MASA DEVAM EDECEK Mİ?
6’lı masanın devam edip etmeyeceğine dair soruya yanıt veren Akşener, şöyle konuştu: 
“Seçim yeni bitti ve buraya odaklandık ve ne yapmamız gerektiğini konuşacağız. Bizim 14 Mayıs’ta çıkan sonuçları İYİ Parti için 28 Mayıs akşamı ister kazanalım, ister kaybedelim tartışacağız dedik. Burada verilmiş bir mesaj var. İYİ Parti ne aşağıya düştü, ne yukarıya çıktı. Burada bir mesaj var ve bu mesajı tüm arkadaşlarımızla birlikte irdeleyeceğiz. İkinci adımı da Cumhurbaşkanlığı ile ilgili tablo. Biz önce İYİ Parti için ders çıkaracağız, Millet İttifakı daha sonra konuşulacak konu.2018’de ben, Sayın İnce ve Karamollaoğlu adaydı. Hiçbirimiz kazanamadık ve birinci turda Erdoğan kazandı ve bitti. Sonra herkes partisine döndü ve sonra Haziran’dan Kasım’a geldik ve yerel seçimlere gidildi. Yerel seçimlere bizim teklifimiz üzerine CHP ve İYİ Parti ortaklığında ortak belediye başkan adayları çıkardık. İYİ de bir başarı kazandık 11 büyükşehir alındı ve bu birlikteliğin Türkiye için önemli bir fayda sağladığını ve moralleri yükselttiğini gördük. Bu seçimlerden sonra Sayın Kılıçdaroğlu’nun davetiyle, 6’lı masa haline geldik. 6’lı masanın ilerlemesiyle Cumhurbaşkanlığı adaylığı Kılıçdaroğlu üzerinde kaldı ve seçime gidildi. Saat 22:30’da CHP’de bir değerlendirme yapacağız. Bu bir süreç ve bir proses. Ne olacağını bilmiyorum.”

Mehmet Çakın ve ekibi güven oyu aldı! Mehmet Çakın ve ekibi güven oyu aldı!

 
 

Editör: TE Bilişim