Özkan Yalım’ın yapmadığı en doğru iş! Özkan Yalım’ın yapmadığı en doğru iş!

Uşak’ta geçtiğimiz haftalarda konuşulan kaçak inşaat olayıyla ilgili haberin taraflarıyla görüşmüş ve konuyu şeffaf bir şekilde kamuoyuna duyurmuştuk. Haberin taraflarından kamuoyu, belediye ve inşaatı yaptıranların görüşleri tarafsız bir bakış açısıyla buradaki sayfa ve sütunlarda yer bulmuştu. Son olarak yaptığımız haberde çelik sandviç iskelet, cam yüzey ve tonoz çatı olarak planlanan inşaatı yaptıranlarla da görüşmüş ve onların bu konuyla ilgili ne düşündüklerini sormuştuk.

İşyeri sahipleri burayı müteahhitlerden satın aldıklarını ve buradaki müteahhitlerin AK Partili olmalarından dolayı, bilinçli olarak üzerlerine gelindiğini öne sürmüşlerdi. Konuyla ilgili olarak AK Parti’de il ve ilçe düzeyinde yöneticilik yapan ve inşaat işleriyle uğrayan bazı isimlerle konuştuk. İnşaat işleriyle uğrayan 1’i mühendis toplam 3 AK Partili ile görüştük. Yaptığım görüşmelerdeki ortak sitem, “Bizim AK Partili olmamız ve müteahhit olmamız arasında hiçbir ilişki yok. Bugün CHP’li, MHP’li veya İYİ Partili bir sürü inşaat işiyle uğraşan var. Neden sadece AK Partililer gündeme geliyor anlamış değiliz. AK Partili olmak mı suç, yoksa inşaat yapmak mı?” dedi.

Kaçak inşaatlar konusunda konuşan AK Partili kaynaklar, “Uşak’ta son yıllarda inşaat her alanda artan bir sektör oldu. Yerelde AK Parti’nin, MHP’nin ve bağımsız başkanların olduğu dönemlere şahit olduk ve inşaat işi her dönem trenddi. Bugün ilimizde belki de 10 binin üzerindeki evde kaçak adı verilen, fakat zaruriyette inşaat planına uymayan yapılar var. Belediye yönetimlerinin hepsi bunlara gerekli cezayı kestiler ve hala da kesiyorlar. Sanki bizim inşaatlarımıza iltimas geçiliyor gibi bir düşünce var ve bu yanlış. Bizlerin de ödediği cezalar var ve belediyeler bizi diğer müteahhitlerle aynı değerlendiriyor” diye konuştu.


AK PARTİLİ OLDUĞU HALDE 4 YIL BOYUNCA SATTIĞI DAİRELERİ TESLİM EDEMEYENLER VAR

AK Parti’de görev almayı bir siyasi tercih olarak değerlendiren söz konusu isimler, “Herkesin bir  siyasi partiye gönül vermesi normaldir ve bizler de tercihimizi AK Parti’den yana kullandık. Normalde siyasete hiç girmesek bizim işlerimiz yine devam ederdi. Dışarıdaki algı sanki bizim bu işlerden bir çıkar elde ettiğimize yöneliktir. Fakat bize yönelik her hangi bir kayırma gibi bir durum söz konusu değil. Bir defasında bizim inşaatlarımıza izin verilmişti. Sanki sadece bizim inşaatlara izin verildi gibi lanse edildi ve bazı kalemşörler de bu noktada bizim üzerimize gelme yolunu seçtiler. Oysa aynı gün yaklaşık 40 inşaat için izin çıkmıştı. Ne hikmetse hiçbiri görülmedi, sadece bizim inşaatlarımızla ilgili izinler görüldü. İçimizde inşaatları onaylanmayan müteahhitler de var. AK Parti’de görev aldığı halde 4 yıl boyunca yaptığı inşaatı teslim edemeyenler var. En küçük bir şikayet ve ihbar üzerine tüm inşaatlara eşit işlem yapılıyor. Bunu görmek istemeyenler, sadece görmek istediklerine bakıyorlar. Fakat gerçek sadece onların anlattıkları gibi değil” ifadesini kullandı. ALİ ARASLI//

Editör: TE Bilişim