2014-2019 döneminde Uşak Belediye Başkanlığı yapan, 14 Mayıs 2023’te AK Parti’den Uşak Milletvekili aday adayı olan Avukat Nurullah Cahan, ilçe ziyaretlerinde bulundu. Banaz, Ulubey ve Eşme’yi ziyaret eden Cahan, ilçelerde belediye başkanları ve AK Parti ilçe teşkilatlarıyla istişarelerde bulundu.

Banaz Belediye Başkanı Zafer Arpacı ve Ulubey Belediye Başkanı Veli Koçlu ile de görüşen Nurullah Cahan, kentteki tüm yerel yönetimlerin talep ve beklentilerini karşılamak için çalışmalar yapacağını ifade etti.

Mehmet Çakın ve ekibi güven oyu aldı! Mehmet Çakın ve ekibi güven oyu aldı!

Belediyelerin genel anlamda yaşadığı sorunları ve taleplerini bildiğini ifade eden Nurullah Cahan, “2002’de iktidara gelen ve daha sonra yerel yönetimlerde de iktidar olmaya başlayan AK Parti, belediyecilikte önemli çalışmaları hayata geçirdi. Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde, yerel yönetimlerde bir dizi reforma imza atıldı. İlimizde de yerel yönetimlerimiz bugün 1 ilçe belediyesi hariç hepsi AK Parti’de. Ben de 2 dönem üst üste belediye meclisi üyeliği ve 1 dönem de Uşak Belediye Başkanlığı yapan bir siyasetçi olarak, belediyelerimizin yaşadığı sorunları yakından biliyorum. Bu bağlamda, talip olduğumuz görev nedeniyle Banaz ve Ulubey Belediye Başkanlarımız ve Eşme, Ulubey ve Banaz’daki AK Parti teşkilatlarımızla birer istişare toplantıları yaptık. İlçelerin talep ve beklentilerini bu sayede bir kez daha dinleme fırsatı bulduk” dedi.

Banaz’a kurulması planlanan Sera OSB ve OSB hakkında, Ulubey kanyonları ve Eşme kiliminin tanıtımı hakkında da fikir alışverişi yaptığını dile getiren Cahan, “İlçelerimizdeki gelişmeleri, yakından takip ediyorum. Banaz’a yeni bir OSB ve Sera OSB kurulması gündemde ve bu yatırımların bir an önce hayata geçmesi için devletimiz tüm çalışmaları yapıyor. Bizler de bu çalışmalara destek olmaya ve üzerimize düşeni yapmaya her zaman hazırız. Ayrıca Ulubey kanyonlarının dünyaya tanıtılması ve bu bölgeye daha fazla turist gelmesi için de tanıtım faaliyetlerini destekleyeceğiz. Eşme’nin her motifinde ayrı bir hikayesi olan kilimi var ve Eşmemizde tavukçuluk çok önemli bir sektör haline gelmiş. Eşme’nin ekonomik ve kültürel kalkınması için de yeni projeler hazırlanmasına öncü olacağız. Göreve geldiğimizde Merkez, Sivaslı, Banaz, Eşme, Karahallı ve Ulubey ve tüm köylerimizin sorunları için telefonumuz, kapımız ve gönlümüz her zaman açık olacak” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim