CHP Uşak İl Başkanlığı görevinden milletvekilliği aday adayı olmak için istifa eden Ali Karaoba, basın toplantısına yoğun katılım nedeniyle, açıklamasını İsmet Paşa Caddesi’nde yaptı. CHP’de 2 dönem il başkanlığı yaparak partinin bugüne kadar kentte en uzun süre İl Başkanlığı görevini üstlenen ismi olan Ali Karaoba, milletvekilliği için aday adayı olacağını 3 gün önce duyurdu ve tüm partilileri ve vatandaşları toplantısına davet etti.

CHP’nin İsmetpaşa Caddesi’nde bulunan binasındaki tüm odaların dolması üzerine toplantı Turan Pasajı’nın altında, İsmetpaşa Caddesi’nde yapıldı. Burada partinin seçim araçlarının önünde basın açıklaması yaparak CHP Uşak İl Başkanlığı görevinden istifa eden Karaoba, hükümetin 2 kez seçimi kazanan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun elinden görevini almaya çalıştığını ve bunu başaramayacaklarını ifade etti. Ali Karaoba’nın basın açıklamasına; partiler yoğun katılım gösterirken, İsmetpaşa Caddesi’ndeki açıklamasında şu konulara değindi:

“GÜN BİRBİRİMİZİ ELEŞTİRME GÜNÜ DEĞİL İKTİDAR OLMA GÜNÜDÜR”

Karaoba, “Gün fark yaratma ve ezber bozma günüdür. Gün iktidar olma günüdür. Gün bir birimizi eleştirme ve kişiler üzerinden  siyaset yapma günü değildir. Gün parti içinde  suçlu arama günü de değildir. Gün, Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun 2. Yüzyıla Çağrı vizyonuna sahip çıkma günüdür. Gün, CHP bana ne verdi demek değil, 6 oka sahip çıkma günüdür. 6 okta, Halide Edip Adı var, Seyit Onbaşı Var, Hasan Tahsin var, Mahir ve Deniz var, İsmet İnönü var ve dünyanın en büyük devrimcisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk var” dedi.

Mehmet Çakın ve ekibi güven oyu aldı! Mehmet Çakın ve ekibi güven oyu aldı!

“UŞAK’TA EN UZUN SÜRE İL BAŞKANLIĞI YAPAN BİR KARDEŞİNİZİM”

“CHP, 1991’den bu yana 1 milletvekili çıkarıyor. 1991’de 3 milletvekili çıkarılmış ama bir daha devamı gelmemiştir” diyen Karaoba, şöyle konuştu: “16 Nisan’da nasıl yüzde 51’le bir başarı sağladıysak, artık yeni bir başarı günü gelmiştir. Sizlerin takdiriyle Uşak’ta en uzun süre il başkanlığı yapmış ve bu görevi alnının akıyla yapan biri olarak, milletvekili aday adayı olmak için görevimden istifa ediyorum. İl seçimde sizlerin adayı olmak için adayım, taşın altına elimi değil gövdemi koymak için adayım.  Seçimde gitmek kapı bırakmayarak ilimizde 2 milletvekili çıkarmak için adayım. Ankara’da Uşak’ın ve sizlerin gür sesi olmak için adayım. Benden sonra aday adayı olacaklara da şimdiden  başarılar diliyorum. Bu hizmet yarışında partimiz neyi uygun görürse kabul edeceğim. Bizler sandıkta savaşıp sokakta barışan bir partinin evlatlarıyız. Ben bu nedenle ön seçim diyorum. Amacım hayalim Atatürk’ün idealindeki gibi tam bağımsız Türkiye’dir”.

Editör: TE Bilişim