AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Adana Milletvekili Jülide Sarıeroğlu, Uşaklı vatandaşların sakin yapısıyla dikkat çektiğini ve kentteki yolları efsane bulduğunu belirtti. Bir dizi açılış ve ziyaret için Uşak’a gelen ve bir dönem Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı yapan Jülide Sarıeroğlu, kente son 9 ayda 500 milyon TL’lik yatırım yapıldığını söyledi. Uşak Belediyesi’nin yaptığı yatırımların önemli olduğunu ifade eden Sarıeroğlu, “Sadece 9 ayda Uşak’a 500 milyonluk yeni yatırım yapılmış. Belediyenin çalışmalarına baktığımızda çok ciddi bir liste karşımıza çıkmış. Çocuk kent tamamlandığında Ege Bölgesi için bir model olacak. 1922 Uşak Müzesi ve Aşevi gibi bir çok yatırım var. Termal tesislerin yenilenmesinden tutun, Uşak’ın çocuğundan kadınına, her kesimine yönelik çok çalışma var. Bakanlarımız sık sık geliyorlar ve ben buradayım ve benden önce bir çok parti yöneticimiz de buraya gelmiş. Yollara baktım efsane yani, bir Adana Milletvekili olarak imrendim. Uşak insanı çok sakin ve şehir çok titiz bir şehir. Uşak’ı çok sevdim ve her zaman bize desteği oldu. Sayın Cumhurbaşkanımızın bize desteği çok büyük” dedi.

UŞAK’IN FAHRİ HEMŞEHRİSİYİM, TARHANA YAPMAYI BİLİYORUM

Uşak’taki afaki zamların düşürülmesi için teklif sunacaklar! Uşak’taki afaki zamların düşürülmesi için teklif sunacaklar!

“Uşak’ta yapılan her çalışmaya, bir kardeşiniz ve fahri hemşehriniz olarak, ben Uşak’ı biliyorum ve Başkanı da şaşırttım. Uşak tarhanasının nasıl yapıldığını biliyorum” diyen Sarıeroğlu, şöyle konuştu: “Mehmet Başkanım ve 2 milletvekilimiz çok büyük çalışmalar yapıyorlar. Bizlere bir şey düşerse her daim Uşak’ın emrindeyiz. Her konuda çalışma yapmaya hazırız. Uşak güzel çalışmalarla buluşmuş ve parlıyor. İl Başkanımız ve Milletvekillerimizle uyumlu bir çalışmayla Uşak’ın güçlü bir şekilde lig atlayacağını görüyorum. Bizler destek olmaya devam edeceğiz.  Bugüne kadar hiçbir seçimden çıkan sonuç tesadüf değildir. Arka arkaya müjdelerle vatandaşı buluşturuyoruz. Hükümetimiz ve devletimiz nerede bir ihtiyaç sahibi varsa, her zaman yanında olmuştur. AK Parti döneminde, sosyal devlet Anayasa’da bir aksesuar gibi duruyordu. Bugün 49 başlıkta verdiğimiz aile destek paketlerimiz var. Elektrik, doğalgaz destekleri ve bunları bir lütuf olarak değil, hak temelli yapıyoruz. İnsanlarımızın yeni durumları olabilir ve her şeye ihtiyacı olur. 49 kalemde aile bakanlığı, ne ihtiyacı varsa devletin imkanlarını seferber ediyor. Eskiden bazı illerde merkezler vardı ve bugün e-devlet üzerinden başvurular yapılabiliyor. Çocuk için ayrı, barınma için ayrı, engelli için ayrı destekler var. Engelliler eskiden dört duvar arasındaydı ve bugün engelli kardeşlerimiz başarılara imza atıyor”.

Engellilere yönelik desteklere değinen Sarıeroğlu, “Eskiden bilmezdik, engelli kardeşlerimizin olimpiyatlarda başarılı olabileceğini. Şimdi okçulukta Öznur Cura, masa tenisinde Abdullah Öztürk kardeşimizi biliyoruz, Ampute Milli Takımımız çok daha yeni dünya kupasını aldı. Bunların hepsi sosyal devlet olmanın gereği sonucudur.  Aile bakanlığı bünyesinde bizler kadınların omuzundaki o ağır sorumlulukları hafiflettik. Şimdi yaşlı bakımı ve engelli bakımı denildiğinde akla ilk kadınlar geliyor. En fazla etkilenen kadınlar ve biz kadınların yükünü her alanda hafifletmek için gayret edeceğiz. Yeni politikalarla kadınların her alanda güçlü olmasını sağlayacağız. Kadınların yüzü gülerse, toplum, Uşak ve Türkiye mutlu ve güçlü olur” diye konuştu. Sarıeroğlu, Uşak Valisi Turan Ergün, Uşak Milletvekili Mehmet Altay, Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın ve protokol üyeleriyle birlikte Mehmet Akif Ersoy Yaşam Merkezi’nin temel atma törenine ve Vefa Yaşam Merkezi’nin açılış törenine de katıldı. Sarıeroğlu, burada da bazı açıklamalarda bulundu.

Editör: TE Bilişim