MHP heyetinin Uşak’ı ziyareti sırasında Uşak Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Atalay Savaş ve MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbaş arasında ilginç bir diyalog geçti. Geçtiğimiz günlerde, MHP Uşak İl Teşkilatı’nın yaptığı MHP Genel Merkez ziyaretleri kapsamında, kentteki sivil toplum kurumlarıyla bir toplantı yapıldı. Toplantıda söz alan Uşak Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Atalay Savaş, son dönemlerde siyasi partilerin temsilcilerinin kullandığı hakaretleri doğru bulmadığını ifade etti. Atalay Savaş, “Son zamanlarda siyasetçilerin bir birine davranışlarıyla ilgili çok olumsuz ve neredeyse küfre yakın kelimelerle karşılaşıyoruz. 70’lerden 90’lara kadar siyasetçilerimizi biliyoruz ve hiçbirinin ağzından kötü bir kelime duymadık. Ağızlarından toplumu rahatsız eden hiçbir şey duymadık. Ben 14 yaşındaki torunumla haberleri izelerken utanıyorum. Parti temsilcileri küfür boyutundaki kelimelerden uzak durmalılar” dedi.
“BU TOPLUMDAN ÇIKAN SİYASET DE BÖYLE OLUR”

Uşak Sol Partili Ahmet Aydemir: Yerli üretici bitti, ithal canlı hayvan Uşak'a da girmiş durumda! Uşak Sol Partili Ahmet Aydemir: Yerli üretici bitti, ithal canlı hayvan Uşak'a da girmiş durumda!

Bu soruya yanıt veren MHP Kütahya Milletvekili Ahmet Erbay, sorunun sosyal medyadan kaynaklandığını ileri sürerek, “Ameliyata giren anne ve babamızın resmini yayınlamayı marifet sayıyoruz. Tabi ki böyle bir toplumdan çıkan siyaset de böyle olur. Bu sütten bu yağ ve kaymak çıkıyor” dedi. Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin bu konularda uyarılar yaptığını belirten Ahmet Erbay, “Maalesef siyasetteki üslup ve toplumdaki üslup farklı yerlere gidiyor. 70’lerin ve 80’lerin ülkesi değiliz. Dizilerle ilgili ve kavgadan medet uman ve edepsizliği artık olmazsa olmaz gören bir topluma doğru gidiyoruz.  Bunda ciddi bir şekilde sosyal medyanın rolü var. Kütahya’da 576 bin nüfus var ve nerden baksanız 500 bin sosyal medya kullanıcısı var. Eskiden ev ve araba konuşulmazdı. Şimdi büyüklerin cenaze töreni dahi sosyal medyada yayınlanıyor. Ameliyata giren anne ve babamızın resmini yayınlamayı marifet sayıyoruz. Tabii ki böyle bir toplumdan çıkan siyasette böyle olur. Bu sütten bu yağ ve kaymak çıkıyor.  Beden sağlığına ilaçla çözüm buluyoruz, fakat ruh sağlığımız için bir şey yapamıyoruz. Bu konuda haklısınız ve biz de o kadar mağduruz” dedi.

Editör: TE Bilişim