CHP Uşak Merkez İlçe Başkanı Uğur Dümen, emeklilerin haklarının gasp edildiğini ve orta direğin hayatta kalma savaşı verdiğini söyledi. Son açılanan enflasyon rakamlarına yönelik değerlendirme yapan Uğur Dümen, ülkede orta direk kavramının artık yürürlükten kalktığını söyledi.

 Dümen, “Bu hükümetin yanlış politikaları, ülkemizin orta direğini de çökertti. Orta direk dediğimiz; devlet dairesinde memurdur. Fabrikada işçidir. Dükkânda esnaftır. Kahvede emeklidir. Bir ülkenin orta direği ne kadar güçlüyse; toplumu da, siyaseti de, ekonomisi de o kadar güçlüdür. Bir ülkenin orta direği ne kadar huzurluysa, haneler de o kadar huzurludur. Ama bu ucube rejim elinde ülkemizin orta direği; geçtik hayat kavgasını, hayatta kalma kavgası veriyor. Memleket, memleket olmaktan çıktı. Survivor setine döndü. Bu ucube rejim elinde, öğretmen ay sonunu getiremiyor. Doktorlar, hemşireler hastanelerde şiddet görüyor. Mühendisler kan ağlıyor. Emekliye dışarıda bir çay içmek haram oldu” dedi.

Özkan Yalım ve ekibi, önceki belediyeyi yargıya sevk etmek için 1 oy arıyor Özkan Yalım ve ekibi, önceki belediyeyi yargıya sevk etmek için 1 oy arıyor

“Özellikle 2018’den sonra, orta direğin hali, Türkü sözüne döndü; “El veriyor, el veriyor. Orta direk bel veriyor. Döndüm baktım sağ yanıma. Orta direk can veriyor.” Bu ucube rejim orta direği, dört bir yanından işkenceye aldı” diyen Dümen, şöyle konuştu: “Orta direğe takılan en büyük işkence; “Faiz sebep, enflasyon netice” safsatası oldu. Bu safsata, paramızı pul etti. Milletimizi, tarihimizin en korkunç enflasyon tsunamisi altında ezim ezim ezdi. Bu safsatanın ilan edildiği, 2021’in Ağustos ayından bu yana enflasyon; İstanbul Ticaret Odası’na göre yüzde 134; Tayyip Erdoğan’ı Üzmeyen İstatistik Kurumu’na göreyse, yüzde 100 oldu. O gün 500 lirayla alınan mal ve hizmet, bugün 1.000 liraya alınamıyor. Çarşı, pazar, kan ağlıyor. Mutfakları alevler sardı. Bu ucube rejimin sebep olduğu enflasyon, orta direğin belini kırdı. Orta direğe vurulan ikinci büyük işkence, bizzat “Tayyip Erdoğan’ı Üzmeyen İstatistik Kurumu” eliyle yapıldı yine. 2022’de enflasyon: İTO’ya göre yüzde 93. TÜİK’e göre yüzde 64 oldu. TÜİK enflasyonu ile; İTO enflasyonu arasında 29 puan fark oluştu. Bugüne kadar böylesi görülmedi. Bir de Enflasyon Araştırma Grubu’nun (ENAG) enflasyonu var. O da yüzde 138. Orta direk çarşıda, pazarda ENAG enflasyonunu, İTO enflasyonunu yaşadı. Ama maaşlar, ücretler, aylıklar devlet tarafından TÜİK enflasyonu esas alınarak hesaplandı”.

Editör: TE Bilişim