Uşak’a önceki gün Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu geldi. Kılıçdaroğlu’nun Uşak’ta kentle ilgili hiçbir görüş ortaya koymadığını yazdım. Benim gibi düşünen bazı basın emekçileri de aynı eleştirilerini sıraladı. CHP Uşak İl Başkanı Koray Akgün, bu eleştirilere karşı bir yanıt verdi. Koray Akgün, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na bir brifing verdiklerini ifade etti. Koray Akgün, Kemal Kılıçdaroğlu’na 20 yıldır bitmeyen Ulubey-Uşak yolunu ve bu yolun neden yapılmadığını ilettiklerini, kapalı olan Uşak Havalimanı’yla ilgili durumu aktardıklarını belirtti.

UŞAK’A İKİNCİ BİR ŞEKER FABRİKASI

Akgün’ün bu ifadelerinin doğru kabul etmekten başka çaremiz yok. Akgün’ün Kılıçdaroğlu’na ilettiğini öne sürdüğü bir diğer konu da Uşak Şeker Fabrikası… Akgün, Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıdaroğlu’na Nuri Şeker Uşak Şeker Fabrikası’nı müzeye dönüştürmek istediklerini ve kente ikinci ve daha büyük bir şeker fabrikası kurulmasını istediklerini bildirmiş. Fakat ne Kılıçdaroğlu ne Mansur Yavaş ne de Ekrem İmamoğlu bu konuya dair hiçbir cümle kurmadı. Nuri Şeker  ve arkadaşları tarafından kurulan ve Türkiye’nin ilk çok ortaklı şirketi olan Uşak Şeker Fabrikası, ülkemizde ikinci kez şeker üretimi yapan işletme olarak dikkat çekiyor. Uşak’a ikinci başlı başına bir şeker fabrikası gerekiyor mu?

Gerekiyor.

Çünkü bizim Uşak Şeker Fabrikası kampanya döneminde çalışıyor ve kalan dönemlerde revizyona giriyor. Ekipmanlar yıllar önce alındığı için yeni teknolojiye göre bakım ve revizyon daha uzun sürüyor.

Koray Akgün’ün Kılıçdaroğlu’na ilettiği bu konu belki meydanda konuşulmadı ama bana göre medyada uzun süre gündem olması gereken bir konu.

Çünkü son yıllarda Uşak’a kazandırılan ve vatandaşa para kazandıracak bir devlet yatırımı yok.

Hastane, adliye, karakol ve benzeri işleri bir yatırım gibi görmemek lazım. Çünkü bunlar para kazandıracak alanlar değil. Daha doğrusu çalışanlar için belki bir ekmek kapısı olabilir ama bulundukları kente katma değer sağlamazlar. Bu tip kurumlar sadece hizmet için yapılan daha doğrusu yapılması gereken mekanlardır.

AK Parti Uşak Milletvekili Güneş: Takdiri ilahi AK Parti Uşak Milletvekili Güneş: Takdiri ilahi

UŞAK’A İKİNCİ BİR ŞEKER FABRİKASI ÇOK İYİ OLUR

Uşak’a ikinci bir şeker fabrikası kurulması süper olur. Son 20 yılda, bu kente yapılacak veya yapılması planlanan gerçek bir devlet yatırımı, burada istihdam için yarar sağlar. Belki binlerce aile böyle bir işletmede ekmek yer. Uşak’a ikinci bir şeker fabrikasını açacağını bildiren bir siyasi parti de de burada başarılı olur.  

Gerçi böylesine büyük bir yatırımı, bu milletvekili adaylarından (seçildiklerinde vekil olacak olanlar) beklemek benim için bir hayal. Maalesef, hiçbiri bu çapta isimler değil. Nuri Şeker ve arkadaşlarının ortaya koyduğu özverinin 10’da 1’ni dahi gösteremezler.

Not: Şu andaki fabrikanın müzeye çevrilmesini istemem. Ayrıca burası Nuri Şeker ve arkadaşları tarafından devlete vakfedilmiş. Yani başka bir amaç için kullanılamaz ve normal hukuk kuralları çerçevesinde asla özelleştirilemez.

ALİ ARASLI
 

Editör: TE Bilişim