Uşak’taki afaki zamların düşürülmesi için teklif sunacaklar! Uşak’taki afaki zamların düşürülmesi için teklif sunacaklar!

USAKPORT.COM ÖZEL///
Uşak CHP'de milletvekili adaylarının yerinin değiştirilmesinin yankıları sürüyor. Pazar günü İsmet Akın, Ali Karaoba ve Özkan Yalım'ın yer aldığı bir sıralama açıklanmış, fakat dün son dakikada bu karar değişmişti. YSK'ya bildirilen listede ise sıralama: Özkan Yalım, İsmet Akın ve Ali Karaoba şeklinde belirlendi. Bunun üzerine parti olağanüstü toplantı ve duruma tepki gösterdi. CHP'li Ulubey ve Sivaslı Belediye Başkanlarının istifasının dahi günmede geldiği konu, sosyal medyada da gündem oldu. Konuyla ilgili bir tepki de daha önce Uşak Milletvekilliği yapan Dilek Akagün'den geldi. Dilek Akagün, CHP'de parti içi hukukun çiğnenemeyeceğini sosyal iletişim ağı facebook aracılığıyla duyurdu. 

"CHP'DE PARTİ İÇİ HUKUK ÇİĞNENEMEZ"
Dilek Akagün, tepkisini şu ifadelerle dile getirdi: "CHP de parti içi hukuk çiğnenemez, Partinin Anayasası olan tüzük yok sayılamaz. 20 Mayıs 2018 tarihindeki CHP parti meclisinde alınan karar gereği milletvekili adayları kamuoyuna açıklandı. Ancak PM de belirlenen adaylar yerine Yüksek Seçim Kuruluna farklı adaylar bildirildi. Bu yanlış nedeniyle parti kamuoyunda kötü bir duruma düşürüldü. Oysaki CHP tüzüğü m 21 ve 52 milletvekili adaylarının PM tarafından belirlenmesini emrediyor. Tüzüğe ve yasaya aykırı bu durum CHP ye hiç yakışmadı. Hiç kimsenin CHP yi bu duruma düşürmeye hakkı yoktur. Hukuk ve adalet bir gün herkese gerekecektir". 

FUAT YILMAZ: CHP'DE CİDDİ KIRILMALAR OLABİLİR
Uşak CHP'de uzun yıllar il başkanlığı yapan Fuat Yılmaz da, konuyla ilgili bir açıklama yaptı ve kararın parti tabanında hoş karşılanmadığını söyledi. Fuat Yılmaz, "Medya dün, Uşak 1. sıra adayı olarak İ. Akın'ı, 3.sıra adayı olarak da mevcut milletvekili Ö. Yalım'ı duyurmuştu... Ancak, bugün Genel Merkezce YSK'ya 1. sıra adayı olarak Ö. Yalım verilmiş. Uşak'ta; 2015 Kasım seçimlerinde de yine Mayıs önseçim sonuçlarına göre-Ö. Yalım'ın, Genel Başkan'ca A. Erdoğan'a CHP rozeti taktırması sonucu-2. ve 3. sırayı değiştiren bir sırama yapılmış/yaptırılmıştı. Kararın doğruluğu ya da yanlışlığı ayrı bir tartışma konusu ama verilen bir kararın son dakikada değiştirilmesi, tabanda çok da hoş olmayan kırılmalar yaratabiliyor!.. Bu gelişme-bu değişikliği örgüt yaptırmadıysa-aday belirleme sürecinde örgütün Genel Merkez üstünde ağırlığını koymadığını da düşündürüyor." dedi. 

Öte yandan bazı CHP'liler Özkan Yalım'ın kendi kişisel profilinden yaptığı teşekkür mesajına da şu yorumları yazdı: 
RÜYA ERÇETİN; Sayin vekilim hak hukuk adaletten bahsetmeyin bence cunki adaletsizligi burada ilk yapan siz oldunuz.cunki myk sonucunda cikan siralamani n nasil degistigi konusunda bir CHP li olarak sizden aciklama beklemek gibi bir hakkimin oldugunu biliyorum sizinde bu aciklamayi tum CHP li vatandaslara yapmak gibi bir zorunlulugunuz var lutfen bu sorumlulugunuzu butun partili arkadaslarimizin karsina gecerek yapin lutfen. Bu sizin borcunuzdur.zira adalet hak hukuk tan bahsetmeyin lutfen.zira cok ciddi suphelerimiz var. Bilginize

ARİF TURKUT: Sayın Yalım ilk açıklanan liste kimlerin takdiriydi ve neden değiştirildi. Zira yukarıda partimin takdiriyle diye yazmışsınızda.
Editör: TE Bilişim