Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde başhekim değişeli 3 aydan fazla bir süre oldu. Fakat hastaneden hala sıra alamadığını ifade eden vatandaşlar bulunuyor. Konuyu dile getiren CHP Uşak İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Ayaz, “Buradaki tüm hekimler bizler için değerli ve önemli. Onları küstürmemek lazım, bu toplum için hepsini geri kazanmakta yarar var” dedi.

CHP Uşak İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Ayaz, Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hala sıra almakta güçlükler çekildiğini ve doktorların döner sermaye adaletsizliği nedeniyle hastaneden birer birer ayrıldıklarına dair haberleri üzüntü içinde aldıklarını ifade etti. 

Bir süre önce Başhekim değişikliğinin yaşandığı Uşak Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde hala randevu sorunlar yaşandığını ifade eden Ayaz, partisini ziyaret eden vatandaşların kendisine aktardığı ilk sorunlar arasında bu durumun yer aldığını ifade etti.

Hastanede akademisyen hekim ve normal hekim ayrımı yaşandığını ve çalışan hekimlerin küstürüldüğünü ifade eden Ayaz, “Yıllarca bu topluma hizmet eden doktorlarımızın küstürüldüğünü görüyoruz. Onların geri kazanılması lazım, çünkü bu toplumun onlara ihtiyacı var. Hastane yönetimi bu konuya eğilsin ve soruna çözüm yolu bulma yoluna gitsin. Aksi halde burada yakın bir tarihte, sıra bulmak daha güç hale gelecek” dedi. 

Muhammet Gür, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Mansur Yavaş’la aynı kaderi yaşıyor Muhammet Gür, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Mansur Yavaş’la aynı kaderi yaşıyor

Ayaz, “Sağlık sisteminden bugün ne hasta memnun ne hekim memnun. ‘Kuyrukları bitirdik’ masalını anlatıyorsunuz, övünüyorsunuz, haklısınız; sistem üzerinden randevu vererek hastaları haftalarca, hatta aylarca evlerinde bekletiyorsunuz. Biz iktidarın niyetini iyi biliyoruz. Bizim iktidarımızda bu sorunlar tamamen ortadan kalkacak" dedi.

Editör: TE Bilişim